Κορινθία

22 Ιουλίου 2020 18:17 Τελευταία ενημέρωση : 22 Ιουλίου 2020 21:40

Καταστροφική φωτιά στις Κεχριές Κορινθίας (εικόνες)

Διάβασέ μου το...

Τιτάνιος ο αγώνας των ισχυρότατων δυνάμεων πυρόσβεσης. Μεγάλες φωτιές μαίνονται και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Καταστροφική φωτιά στις Κεχριές Κορινθίας (εικόνες)
-

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η φωτιά που ξέσπασε στις Κεχριές Κορινθίας. Στο σημείο πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι, οι οποίοι δυσχαιρένουν το έργο της πυροσβεστικής.

Τρεις οικισμοί και μία κατασκήνωση, που βρίσκονται κοντά στο μέτωπο της πυρκαγιάς στις Κεχριές Κορινθίας, έχουν εκκενωθεί. Οι κάτοικοι των οικισμών Άγιος Κωνσταντίνος, Γαλατάκι και Ζίμενς έχουν μεταφερθεί σε ασφαλές μέρος κοντά σε παραλιακή περιοχή. Σε ασφαλές σημείο έχουν μεταφερθεί και τα παιδιά που φιλοξενούνται στην κατασκήνωση που λειτουργεί στην περιοχή.

Όπως μπορείτε να δείτε στο παρακάτω βίντεο που τράβηξε χειριστής πυροσβεστικού ελικοπτέρου, η φωτιά συνεχίζει να μαίνεται ανεξέλεγκτη επικουρούμενη από τους πολύ ισχυρούς ανέμους που πνέουν στη περιοχή, έχοντας μέτωπο πολλών χιλιομέτρων. Οι δε καπνοί έχουν «κρύψει» τον ουρανό και φαίνονται από πολύ μακρινή απόσταση:

Κεχριές - Κορινθία - πυρκαγιά

Κεχριές - Κορινθία - πυρκαγιά

Τελευταία ενημέρωση: 21:40    

 Μπορεί πλέον να μην υπάρχει ενεργό μέτωπο, αλλά η πυρκαγιά στις Κεχριές συνεχίζει να έχει πολλές διάσπαρτες εστίες σε μια μεγάλη περίμετρο, με διαρκείς αναζωπυρώσεις", επισημαίνει στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης.

Αναφέρει ακόμη, ότι μεταφέρθηκαν από τη Θεσσαλονίκη στις Κεχριές, 35 άτομα, μέλη πεζοπόρων τμημάτων.

Τα εναέρια μέσα που πραγματοποιούσαν ρίψεις νερού αποσύρθηκαν μόλις νύχτωσε, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας θα είναι έτοιμα, εφ΄ όσον χρειαστεί, να επιχειρήσουν εκ νέου.

Παράλληλα, στη διάρκεια της νύχτας αναμένεται να ανανεωθούν οι πυροσβεστικές δυνάμεις, ώστε να είναι ξεκούραστοι οι πυροσβέστες. Αυτή την ώρα επιχειρούν στην ευρύτερη περιοχή 143 πυροσβέστες με 42 οχήματα, ειδικό μηχανοκίνητο πυροσβεστικών επιχειρήσεων, δέκα πεζοπόρα τμήματα, εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ.

Όπως δήλωσε νωρίτερα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Κορινθίων, Βασίλης Νανόπουλος, έχει προχωρήσει η προληπτική εκκένωση του οικισμού Αθίκια Κορινθίας και ενός οικοτροφείου για άτομα με αναπηρίες που λειτουργεί στην ίδια περιοχή.

Κεχριές - Κορινθία - πυρκαγιά

Κεχριές - Κορινθία - πυρκαγιά

Επικεφαλής των δυνάμεων που επιχειρούν στις Κεχριές είναι ο διοικητής της Περιφέρειας Πελοποννήσου αρχιπύραρχος Θανάσης Κολυβήρας, ενώ στην Κορινθία βρίσκεται ήδη ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, ενώ μετέβη στην περιοχή και ο Νίκος Χαρδαλιάς, μαζί με τον κλαδάρχη επιχειρήσεων ΠΣ υποστράτηγο Γ. Πουρνάρα.

Μεγάλη και αντίξοη, λόγω των ισχυρών ανέμων, μάχη με τις φλόγες δίνουν ισχυρές δυνάμεις και σε άλλες περιοχές.

Στην Αρχαία Ολυμπιία η φωτιά μαίνεται ανεξέλεκτη, ενώ αργά το απογευμα ξέσπασε πυρκαγιά στην Χαιρώνεια Βοιωτίας, στην κατάσβεση της οποίας συμμετέχουν 36 πυροσβέστες με 11 οχήματα και 2 ομάδες πεζοπόρου τμήματος

Λίγο μετά τις 16:00 φωτιά εκδηλώθηκε φωτιά και σε δασική έκταση στην Φθιώτιδα. Άμεσα κινητοποίηθηκαν 14 πυροσβέστες με 7 οχήματα κια 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος.

Νωρίτερα είχε εκδηλωθεί πυρκαγιά στον Άγιο Βασίλειο Ρεθύμνου, για την κατάσβεση της οποίας επιχείρησαν 42 πυροσβέστες με 16 οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρου τμήματος, ενώ την προσπάθεια κατάσβεσης συνέδραμαν υδροφόρες και μηχανήματα έργου.

Από το μεσημέρι ειναι σε εξέλιξη και μεγάλη πυρκαγιά στο Πεταλίδι Μεσσηνίας.

Κεχριές - Κορινθία - πυρκαγιά

Κεχριές - Κορινθία - πυρκαγιά

Φωτιά - Κεχριές

Φωτιά - Κεχριές

Φωτιά - Κεχριές

Κορινθία - Κεχριές - φωτιά

Φωτιά - Κεχριές

Κόρινθος - φωτιά

Κόρινθος - φωτιά

Φωτογραφίες: korinthostv.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO