Ροδόπη

11 Ιανουαρίου 2020 15:45 Τελευταία ενημέρωση : 11 Ιανουαρίου 2020 22:17

Μπαράζ διαρρήξεων στην Ροδόπη (εικόνες)

Διάβασέ μου το...

Στα χέρια των αρχών ο δράστης που σκόρπισε τον τρόμο την νύχτα στην Ροδόπη. Ο 21χρονος, με έναν ακόμη συνεργό μπούκαραν σε καταστήματα με την μέθοδο της εισβολής με ΙΧ.

Μπαράζ διαρρήξεων στην Ροδόπη (εικόνες)
-

Συνελήφθη ο 21χρονος ημεδαπός, που μπούκαρε σε μαγαζιά στη Ροδόπη. Σωρεία καταγγελιών πραγματοποιήθηκε από καταστηματάρχες της Κομοτηνής και οικισμών του Νομού για επιθέσεις στις επιχειρήσεις τους χθες τις βραδινές ώρες. Ταυτοποιήθηκε και ο 30χρονος συνεργός του, επίσης ημεδαπός, που αναζητείται. 

Οι δράστες φέρεται να διέπραξαν διαδοχικές διαρρήξεις – κλοπές σε καταστήματα και επιχειρήσεις στον νομό Ροδόπης,

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ όχημα φέρεται να εισέβαλε στις επιχειρήσεις με τη μέθοδο της θραύσης προσόψεων καταστημάτων με σκοπό τη ληστεία. 

Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία δεν έχει διαπιστωθεί εάν οι επιθέσεις έγιναν από τον ίδιο δράστη και με ένα όχημα.

Ροδόπη - διαρρήξεις

Ως προς τον τρόπο δράσης, οι δράστες νυχτερινές ώρες της 10/11 Ιανουαρίου 2020 με τη χρήση Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, που είχαν κλέψει νωρίτερα, μπούκαραν σε καταστήματα – επιχειρήσεις στην Κομοτηνή και σε οικισμούς του νομού Ροδόπης και αφού εμβόλιζαν τις προσόψεις τους, αφαιρούσαν προϊόντα από το εσωτερικό τους.

Συνολικά οι δράστες αφαίρεσαν τρεις φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ένα βενζινοκίνητο εργαλείο, πακέτα τσιγάρων, τρόφιμα και το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια των δραστών, με τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Κομοτηνής, βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα στην αυλή, οι τρεις αφαιρεθέντες φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, τα πακέτα τσιγάρων και τα τρόφιμα, τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Επιπλέον, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • ηλεκτρονικός φορητός υπολογιστής,
  • 3 ηλεκτρικά εργαλεία,
  • κινητό τηλέφωνο,
  • μπαταρία αυτοκινήτου και φακός.

Κατασχέθηκε επίσης το κλεμμένο όχημα, το οποίο αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί δεκατρεις περιπτώσεις διαρρήξεων, ενώ οι έρευνες για τη συμμετοχή των δραστών και σε άλλες ομοειδείς περιπτώσεις συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής.

Ροδόπη - διαρρήξεις

Ροδόπη - διαρρήξεις

Ροδόπη - διαρρήξεις

Ροδόπη - διαρρήξεις

Φωτογραφίες: xronos.gr 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO