Χαλκιδική

06 Ιανουαρίου 2020 11:54

Θεοφάνια: Βούτηξαν για τον Σταυρό με πολικές θερμοκρασίες στην Χίο (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Αψήφησαν... τον "Ηφαιστίωνα" και έπεσαν στα μανιασμένα κύματα για να πιάσουν τον Σταυρό και να πάρουν την ευχή του Μητροπολίτη Χίου.

Θεοφάνια: Βούτηξαν για τον Σταυρό με πολικές θερμοκρασίες στην Χίο (βίντεο)
-

Θεοφάνια στη Χίο και όπως είχε δηλώσει ο Μητροπολίτης Χίου Μάρκος, παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες έριξε στη θάλασσα τον σταυρό.

Ο Μητροπολίτης Χίου, παρά την κακοκαιρία και τον δυνατό βοριά των 10 μποφόρ, τα μανιασμένα κύματα και την θερμοκρασία που ήταν λίγο πάνω από τους μηδέν βαθμούς Κελσίου, γιόρτασε τα Θεοφάνια και προχώρησε στον καθαγιασμό των υδάτων στο Λιμάνι της Χίου με τον αέρα να παίρνει ράσα και καπέλα.

Όπως αναφέρει το politischios.gr φέτος οι τολμηροί, που αψήφησαν τις καιρικές συνθήκες ήταν μόλις τρεις, που με περίσσια θέληση έπεσαν στα φουρτουνιασμένα νερά του κεντρικού λιμένα της Χίου, λαμβάνοντας την ευχή του Μητροπολίτη Χίου αλλά και των παρισταμένων.

Θεοφάνια - Χίος - Σταυρός

Νωρίτερα, από τον Καθαγιασμό των υδάτων τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Βικτώρων της πόλης της Χίου, παρουσία των αρχών του νησιού αλλά και δεκάδων πιστών. Δείτε το βίντεο με τον καθαγιασμό των υδάτων στο Λιμάνι της Χίου.

Θεοφάνια - Χίος - Σταυρός

Πηγή: politischios.gr

VIDEO