Λέσβος

24 Σεπτεμβρίου 2019 15:00 Τελευταία ενημέρωση : 24 Σεπτεμβρίου 2019 22:24

Φορτηγό σκότωσε παιδί στην Μόρια

Διάβασέ μου το...

Νέα τραγωδία στην Λέσβο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το παιδί βρισκόταν μέσα σε χαρτόκουτο.

Φορτηγό σκότωσε παιδί στην Μόρια
-

Ένα πεντάχρονο αγοράκι από το Αφγανιστάν έχασε το μεσημέρι της Τρίτης τη ζωή του, λίγο έξω από τη Μόρια, στην περιοχή του Αη Γιάννη, όπου σύμφωνα με πληροφορίες είχε πάει για να ξεφορτώσει εμπόρευμα σε ΜΚΟ που στεγάζεται εκεί.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες το άτυχο αγοράκι έπαιζε στον προαύλιο χώρο με μία χαρτόκουτα, μέσα στην οποία είχε κρυφτεί, με αποτέλεσμα να μη γίνει αντιληπτό από τον οδηγό του φορτηγού.

Η τραγωδία συνέβη όταν το όχημα, εν.ω εκινείτο στον χώρο, προσπάθησε να στρίψει και πάτησε την χαρτοκουτα.

Παρά την άμεση μεταφορά του παιδιού από τους διασώστες του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, δυστυχώς το παιδάκι είχε θανάσιμα τραύματα και υπέκυψε.

Ο οδηγός του φορτηγού αυτοκινήτου έχει συλληφθεί και κρατείται στο κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λέσβου, ενώ διεξάγεται προανάκριση για να εξακριβωθούν τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος.

ΚΚΕ: χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου

Σε ανακοίνωσή του, το ΚΚΕ αναφέρει ότι «Η σημερινή τραγωδία με το 5χρονο παιδί στο σύγχρονο στρατόπεδο συγκέντρωσης της Μοριας είναι το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου. Οι απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης, ο συνωστισμός, η έλλειψη στοιχειωδών υποδομών, ειδικά για τα παιδιά, είναι οι πραγματικές αιτίες της σημερινής τραγωδίας. Είναι το αποτέλεσμα του διπλού εγκλωβισμού προσφύγων και μεταναστών και της αντιδραστικής συμφωνίας ΕΕ - Τουρκίας που υπέγραψε η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει η σημερινή της ΝΔ. Εδώ και τώρα πρέπει να κλείσουν όλα τα hotspots στα νησιά και τον Έβρο και να μεταφερθούν οι πρόσφυγες και μετανάστες σε αξιοπρεπή κέντρα φιλοξενίας της ηπειρωτικής Ελλάδας, όπου θα εξετάζονται τα αιτήματά τους και θα πηγαίνουν στις χώρες πραγματικού προορισμού τους. Να προχωρήσουν άμεσα όλες οι οικογενειακές επανενώσεις και κανένας ανήλικος να μη ζει σε ακατάλληλες συνθήκες, απροστάτευτος, άστεγος ή φυλακισμένος. Διαφορετικά το επόμενο διάστημα θα γίνουμε μάρτυρες κι άλλων τραγικών περιστατικών».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO