Ρεθύμνου

20 Αυγούστου 2019 07:44

Το αντικριστό που προκάλεσε... ολοκαύτωμα

Διάβασέ μου το...

Ο χαρούμενος πατέρας προσπάθησε να ψήσει αντικριστό για το γάμο της κόρης του, αλλά κινητοποίησε 100 πυροσβέστες και δυο ελικόπτερα.

Το αντικριστό που προκάλεσε... ολοκαύτωμα
-

Επικίνδυνο αποδείχτηκε το αντικριστό για… τρεις περιοχές του Ρεθύμνου και ένα μοναστήρι, εξαιτίας της φωτιάς που προκλήθηκε.

Η φωτιά δεν πρόλαβε να αποβεί μοιραία χάρη στην έγκαιρη και οργανωμένη επέμβαση των 100, συνολικά, πυροσβεστών, αλλά και των δύο ελικοπτέρων που επιχείρησαν για την κατάσβεσή της.

Όπως και να έχει, επρόκειτο για μια πολύ δύσκολη και πολύωρη «μάχη» των ανδρών του Πυροσβεστικού Σώματος, η οποία, ευτυχώς, ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του neakriti.gr, η αιτία της συγκεκριμένης πυρκαγιάς ήταν το… αντικριστό!

Ειδικότερα, ένας άνδρας, αψηφώντας τους ισχυρούς ανέμους, αλλά και τις επισημάνσεις της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς, αποφάσισε να ανάψει φωτιά και να ψήσει αντικρυστό κρέας, στο πλαίσιο του εορτασμού του γάμου της κόρης του.

Τα σχέδιά του ανατράπηκαν όταν η φωτιά επεκτάθηκε και γρήγορα, έλαβε ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Για το περιστατικό δεν έχουν γίνει ακόμη συλλήψεις, με το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής να βρίσκεται στη διαδικασία της προανάκρισης.

Υπενθυμίζεται ότι, κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου (η οποία ολοκληρώνεται στις 31 Οκτωβρίου) απαγορεύεται οποιαδήποτε ενέργεια έναρξης φωτιάς στην ύπαιθρο, ακόμη και για να… ψήσει κάποιος φαγητό!

VIDEO