Βοιωτία

25 Ιουλίου 2019 07:38

Ολονύχτια “μάχη” με τις φλόγες στην Τανάγρα

Διάβασέ μου το...

Ελαφρώς καλύτερη εικόνα παρουσιάζει σήμερα η φωτιά στην Τανάγρα. Πετούν ένα ελικόπτερο και δύο αεροσκάφη.

Ολονύχτια “μάχη” με τις φλόγες στην Τανάγρα
-

Ολονύχτια «μάχη» με τις φλόγες έδωσαν οι πυροσβέστες στην Τανάγρα, περιορίζοντας αισθητά τις εστίες της πυρκαγιάς, με αποτέλεσμα σήμερα η εικόνα να είναι ελαφρώς καλύτερη.

Η κατάσβεση της φωτιάς συνεχίζεται, ενώ με το πρώτο φως της μέρας απογειώθηκε ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο και δύο αεροσκάφη, που αναμένεται να βοηθήσουν σημαντικά στον πλήρη έλεγχο της φωτιάς.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία, ως τις 05:30 υπήρχαν ακόμη τρεις μικρές εστίες φωτιάς, ενώ έχουν καεί αρκετά στρέμματα δασικής έκτασης στην Ασωπία.

Η φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 16:30 σε αγροτοδασική έκταση, χωρίς να απειλούνται κατοικίες. Οι ισχυροί άνεμοι το απόγευμα είχαν κάνει πολύ δύσκολο το έργο των πυροσβεστών, αλλά ευτυχώς έπεσαν κατά την διάρκεια της νύχτας, όταν δε μπορούσε να δοθεί βοήθεια από αέρος.

Στην προσπάθεια κατάσβεσης μετέχουν 174 πυροσβέστες με 42 οχήματα και ένα ερπυστριοφόρο της ΕΜΑΚ, με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, να πηγαίνει στην περιοχή χθες το απόγευμα για να δει ο ίδιος την κατάσταση που επικρατούσε. Οι Αρχές απομάκρυναν προληπτικά μάλιστα, δύο άτομα που βρίσκονταν στη Μονή Προφήτη Ηλία Τσάτσαρη.

Φωτιά - Τανάγρα

Φωτιά - Τανάγρα

Φωτιά - Τανάγρα

Φωτιά - Τανάγρα

Φωτιά - Τανάγρα


VIDEO