Εύβοια

27 Ιουνίου 2019 06:13 Τελευταία ενημέρωση : 27 Ιουνίου 2019 15:21

Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στην Κάρυστο

Διάβασέ μου το...

Τη νύχτα οι Αρχές προχώρησαν σε εκκένωση σπιτιών και απομακρύνθηκαν κάτοικοι. «Σβήνουν οι τελευταίες εστίες» τόνισε στον ΑΝΤ1 ο Διοικητής της Π.Υ Στερεάς Ελλάδας.

Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στην Κάρυστο
-

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε στις 07:10 το πρωί η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τη νύχτα σε δασική έκταση στην περιοχή Αετός Καρύστου Ευβοίας.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης έλαβαν μέρος 40 πυροσβεστικοί υπάλληλοι με 20 οχήματα και δυο ομάδες πεζοπόρου τμήματος (12 άτομα) από την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Τις πυροσβεστικές δυνάμεις συνέδραμαν τέσσερα βυτιοφόρα οχήματα (ΟΤΑ και ιδιωτικά) και ένας υπάλληλος της δασικής υπηρεσίας.

Κατόπιν εισήγησης του επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων, απομακρύνθηκαν κάτοικοι από διάσπαρτες οικίες της περιοχής και μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο. Πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν στο σημείο για την πλήρη κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Από τις 06:00 το πρωί χθες έως τις 06:00 σήμερα εκδηλώθηκαν 33 αγροτοδασικές πυρκαγιές σε όλη την επικράτεια, οι οποίες αντιμετωπίστηκαν άμεσα στο αρχικό τους στάδιο.

«Δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο, επιχειρούν πεζοπόρες δυνάμεις και σβήνουν τις τελευταίες εστίες» τόνισε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Στερεάς Ελλάδας, Βαγγέλης Παλιός.

Από πλευράς του ο αντιπεριφερειάρχης Ευβοίας, Φάνης Σπανός έκανε λόγο για καίρια και άμεση επέμβαση από όλους τους φορείς.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO