Mε αισιοδοξία, αγάπη και προσφορά, η εκπομπή ΜΕ ΑΓΑΠΗ, για όγδοη χρονιά θα συνεχίσει να προβάλλεται
καθημερινά στην τηλεόραση του ΑΝΤΕΝΝΑ.
Όπως κάθε χρόνο, στόχος μας είναι να προβάλουμε και να γνωστοποιήσουμε, με σεβασμό, τις ανάγκες όλων όσων ζητούν την βοήθειά μας.
Να δημοσιοποιήσουμε πρωτοβουλίες που σκοπό έχουν να βοηθήσουν η να ανακουφίσουν ευπαθείς κοινωνικά ομάδες.
Να στηρίξουμε δράσεις για το παιδί, το περιβάλλον και τον πολιτισμό.
Η εκπομπή ΜΕ ΑΓΑΠΗ στηρίζει κάθε τι που μας βοηθά και μπορεί να κάνει την ζωή μας και την καθημερινότητά μας καλύτερη.

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
3Η ΧΡΟΝΙΑ – ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΓΡΑΜΜΗ ΜΕ ΑΓΑΠΗ

Η Μαρί Κυριακού, παρέδωσε τις επιταγές από τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν μέσω της τηλεφωνικής "ΓΡΑΜΜΗΣ ΜΕ ΑΓΑΠΗ", σε εκπροσώπους 10 Ιδρυμάτων, Σωματείων και Οργανώσεων.
Κατά την εκδήλωση η κυρία Κυριακού, συνομίλησε μαζί τους για το έργο που επιτελούν, αλλά και τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν και παρέδωσε τις επιταγές που θα τους προσφέρουν μια μικρή ανακούφιση στη λειτουργία τους.
"Θέλω να ευχαριστήσω" είπε η Μαρί Κυριακού, "μέσα από την καρδιά μου όλους τους τηλεθεατές που συνεχίζουν και στηρίζουν το έργο μας".
Ενώ οι εκπρόσωποι των Ιδρυμάτων και Σωματείων, ανέφεραν τόσο στην ίδια, όσο και σε δηλώσεις τους πόσο σημαντική είναι η βοήθεια της εκπομπής ΜΕ ΑΓΑΠΗ. "Είναι" ,είπαν, "για μας μια μεγάλη ανακούφιση το γεγονός ότι υπάρχουν άνθρωποι που μας σκέφτονται και μας στηρίζουν".
Τα Ιδρύματα που έλαβαν τις επιταγές είναι: "Ο ΦΑΡΟΣ ΤΥΦΛΩΝ", "Η ΑΣΠΙΔΑ ΤΟΥ ΔΑΥΙΔ", "ΤΟ ΦΩΤΕΙΝΟ ΑΣΤΕΡΙ", "ΑΛΜΑ", "ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ", "Η ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ, "ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΕΛΕΟΥΣΑΣ", " ΕΨΥΠΕ" ΚΑΙ "ΑΝΑΔΥΣΗ".
Στα τρία χρόνια λειτουργίας της Γραμμής έχουν ενισχυθεί 50 Ιδρύματα.

ΜΠΛΟΥΖΕΣ - ΜΕ ΑΓΑΠΗ

Η Μαρί Κυριακού και η Αφροδίτη Παπαξένου, ιδιοκτήτρια των καταστημάτων Serendipity, ενώνουν τις δυνάμεις τους για καλό σκοπό και δημιουργούν μπλούζες ΜΕ ΑΓΑΠΗ για την ενίσχυση του Πρότυπου Εθνικού Νηπιοτροφείου, τα σχέδια των οποίων επιμελήθηκε η Μαρί Κυριακού.
Με σύνθημα «keep giving and get love», «συνεχίστε να προσφέρετε και κερδίστε αγάπη», οι μπλούζες ΜΕ ΑΓΑΠΗ της Μαρί Κυριακού διατίθενται στα δύο καταστήματα Serendipity στο Νέο Ψυχικό αλλά και μέσω της ηλεκτρονικής τους σελίδας.
Σε 3 διαφορετικά σχέδια, 1 παιδικό και 2 γυναικεία, οι μπλούζες ΜΕ ΑΓΑΠΗ στηρίζουν το έργο του Πρότυπου Εθνικού Νηπιοτροφείου, που φιλοξενεί και διαπαιδαγωγεί 35 αγόρια και κορίτσια, ηλικίας 2.5 έως 5.5 ετών.
Για τις μπλούζες ΜΕ ΑΓΑΠΗ, η Μαρί Κυριακού δήλωσε: «Είναι μια ακόμη συνεργασία που κάνουμε για να στηρίξουμε παιδιά που έχουν ανάγκη για να μπορέσουν να μεγαλώσουν με αγάπη και χωρίς προβλήματα. Έτσι σχεδίασα μια μπλούζα ειδικά γι αυτόν τον σκοπό και όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις θα διατεθούν στο Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο, που φιλοξένει και συντηρεί παιδάκια από 2,5 έως 5,5 χρόνων. Στην προσπάθεια μας αυτή αρωγός και στήριγμα στάθηκε η Αφροδίτη Παπαξένου, όπου μέσω των καταστημάτων της αλλά και online θα διαθέτει τα μπλουζάκια που είναι για παιδιά αλλά και γυναικεία. Συνεχίστε να προσφέρετε και κερδίστε αγάπη!!!!Αυτό είναι το σύνθημα μας για να βοηθήσουμε όλα αυτά τα παιδιά»!
Η Αφροδίτη Παπαξένου, ιδιοκτήτρια των καταστημάτων Serendipity δήλωσε: «τα καταστήματα Serendipity ανοίγουν διάπλατα την αγκαλιά τους στο έργο αγάπης της κυρίας Μαρί Κυριακού. Με τον πρωτότυπο σχεδιασμό και την αγάπη της για τα παιδιά δημιουργήσαμε αυτό το μπλουζάκι του οποίου όλα τα έσοδα θα διατεθούν στο Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο. Ευχαριστούμε θερμά την κυρία Μαρί Κυριακού, γιατί χάρη στη δική της ευαισθησία αυτό το μπλουζάκι έγινε ένα κίνητρο ανθρωπιάς. Ας ενωθούμε όλοι σ’ αυτό το δώρο αγάπης, να το αποκτήσουμε, να το δωρίσουμε, ως κίνηση αγάπης για αυτά τα παιδιά που την έχουν τόσο ανάγκη. Συνεχίστε να προσφέρετε και κερδίστε αγάπη».
Η κυρία Ζερβάκη, πρόεδρος του Πρότυπου Εθνικού Νηπιοτροφείου δήλωσε: «Η νέα πρωτοβουλία της Μαρί Κυριακού συναντά “Με αγάπη” τον ευαίσθητο χώρο της παιδικής προστασίας στο Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο. Και με μπλούζες προσφοράς και αγάπης αγκαλιάζει τα παιδάκια που χρειάζονται τροφή, στέγη, περίθαλψη, εκπαίδευση. Της ευχόμαστε να έχει επιτυχία στην προσπάθειά της και την ευχαριστούμε που είναι πάντα αρωγός στις προσπάθειές μας».
Τα δύο καταστήματα Serendipity βρίσκονται στην οδό Παπαφλέσσα 16 και στη Λεωφόρο Κηφισίας 292, στο Νέο Ψυχικό.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210-6742302
Ηλεκτρονική Διεύθυνση: www.serendipityshops.gr

ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΧΩΡΙΟ "ΦΙΛΥΡΟ" ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Η Μαρί Κυριακού βρέθηκε κοντά στα παιδιά που φιλοξενούνται στο Παιδικό χωριό "Φίλυρο" στη Θεσσαλονίκη με δώρα, γλυκά και εκατοντάδες τρόφιμα από μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ, που προσφέρθηκαν για τη στήριξη της διαβίωσης των παιδιών.
To Διοικητικό Συμβούλιο του Παιδικού Χωριού υποδεχόμενο την κα. Κυριακού εξέφρασε τη χαρά και την ικανοποίηση για το ενδιαφέρον της προς τα παιδιά. Η συγγραφέας και παρουσιάστρια της εκπομπής ΜΕ ΑΓΑΠΗ, ξεναγήθηκε στο χωριό, συζήτησε και έπαιξε με τα παιδιά, τους χάρισε δώρα και παραμύθια με τον Μάικ το Φασολάκη, ζωγράφισε αλλά και έπαιξε μαζί τους σε ένα από τα σπιτάκια του χωριού. "Είναι πολύ σημαντικό", είπε σε δήλωσή της, "να μπορείς να προσφέρεις αγάπη και χαρά στα παιδιά. Και εμείς την αγάπη τη δίνουμε απλόχερα. Τώρα που καταφέραμε να τους δώσουμε και χαρά, χαιρόμαστε και εμείς διπλά". Η Μαρί Κυριακού ενίσχυσε και το bazaar του παιδικού Χωριού αγοράζοντας εικόνες αλλά και δωράκια στα ίδια τα παιδιά που διαμένουν εκεί.
Η Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ελληνικού Παιδικού Χωριού, Ζωή Δανιηλίδου, είπε ότι η εκπομπή ΜΕ ΑΓΑΠΗ έχει απήχηση στον κόσμο καθώς και προσφορά έμπρακτης αγάπης και αυτό είναι που μετράει.
Ο Περιφερειακός Διευθυντής Πωλήσεων, κ. Αντώνης Ρωμανός, εκ μέρους των Σούπερ Μάρκετ ΜΑΣΟΥΤΗΣ, που προσέφεραν περισσότερες από 300 σακούλες προϊόντων, σχολίασε πως "χαιρόμαστε που σε συνεργασία με την εκπομπή ΜΕ ΑΓΑΠΗ στηρίζουμε παιδιά που το έχουν ανάγκη".

«ΜΕ ΑΓΑΠΗ»: ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 7 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ ΤΗΣ ΜΑΡΙ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Σε μια βραδιά γεμάτη συγκίνηση, η Μαρί Κυριακού και οι συνεργάτες της γιόρτασαν τα επτά χρόνια της εκπομπής ΜΕ ΑΓΑΠΗ, που προβάλλεται καθημερινά στον ΑΝΤ1.
Στην εκδήλωση, όπου έδωσαν το «παρών» εκπρόσωποι των ΜΜΕ, στελέχη και εργαζόμενοι του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ, προβλήθηκε βίντεο με τις ενέργειες, τις δράσεις, τις αποστολές αλλά και το συνολικό έργο της εκπομπής. Ειδικά για την εκδήλωση είχε ετοιμαστεί σχετικό φωτογραφικό λεύκωμα, από την πορεία των επτά χρόνων της εκπομπής.
Η Μαρί Κυριακού, συγκινημένη αλλά και ιδιαίτερα ικανοποιημένη από την απήχηση, δήλωσε:
«Γιορτάζουμε 7 χρόνια, 1300 εκπομπές. Είμαστε όλοι πολύ περήφανοι γι’ αυτό που έχουμε καταφέρει. Είμαστε μια πολύ μικρή ομάδα, η οποία προσπαθεί να κάνει μεγάλα πράγματα, αλλά έχουμε πάντα στο πλευρό μας, τον Πρόεδρο μας κ. Μίνω Κυριακού, τον Αντιπρόεδρό μας Θοδωρή Κυριακού και όλους τους ανθρώπους, όλων των τμημάτων του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ. Όποτε έχουμε χρειαστεί τη βοήθειά τους είναι κοντά μας και τους ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου».
Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Πρόεδρος του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ κ. Μίνως Κυριακού, ο οποίος δήλωσε:
«Η Μαρί είναι 24 χρόνια στον ΑΝΤ1 και 7 στην εκπομπή. Είναι μια πολύ πετυχημένη εκπομπή με φοβερό έργο. Είμαι πολύ περήφανος γι αυτό, για τη δουλειά που κάνουν. Εύχομαι πάντα επιτυχίες».
Ο Αντιπρόεδρος του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ κ. Θοδωρής Κυριακού, σημείωσε μεταξύ άλλων: «Είμαστε πολύ περήφανοι για το ΜΕ ΑΓΑΠΗ και την υπέροχη δουλειά που κάνει η Μαρί και οι συνεργάτες της. Είναι πολύ σπουδαίο κοινωνικό έργο, στέκεται δίπλα σε πολλούς ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Είμαστε πολύ περήφανοι γι’ αυτό και είμαι βέβαιος ότι θα συνεχίσουμε έτσι γερά για πολύ καιρό».
Ο κ. Γιάννης Λάτσιος, Γενικός Διευθυντής Προγράμματος του ΑΝΤ1, μίλησε με τα θερμότερα λόγια για το έργο της εκπομπής:
Επτά χρόνια τώρα, από τον Σεπτέμβριο του 2007 μέχρι και σήμερα, ανελλιπώς, καθημερινά, μία εκπομπή που λειτουργεί σαν πλατφόρμα συνεισφοράς, μία εκπομπή που είμαστε όλοι περήφανοι που την έχουμε. Αθόρυβα σε καθημερινή βάση, δίνει βήμα σε ανθρώπους που χρειάζονται βοήθεια αλλά και σε εκείνους που θέλουν να προσφέρουν. Και νομίζω ότι είναι το μοναδικό πρόγραμμα στην Ελληνική τηλεόραση που καθημερινά προσφέρει τόσο πολύ».

UNESCO STAR F.C- ΟΜΙΛΟΣ ΑΝΤΕΝΝΑ-ΑΓΩΝΑΣ ΑΓΑΠΗΣ

Συγκινητική ήταν η ανταπόκριση και η συμμετοχή του κόσμου, στον φιλανθρωπικό αγώνα που δόθηκε μεταξύ της ομάδας της UNESCO-STAR F.C.
και της ποδοσφαιρικής ομάδας του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ, καθώς και πολλών καλλιτεχνών για την ενίσχυση της ΓΡΑΜΜΗΣ ΜΕ ΑΓΑΠΗ που δημιούργησε η Μαρί Κυριακού και η οποία στηρίζει 10 Ιδρύματα.
Ήταν μια μέρα γιορτής ,χαράς και προσφοράς, από τους θεατές που με τα τηλεφωνήματά τους ενίσχυσαν τη ΓΡΑΜΜΗ , ώστε να στηριχθούν οικονομικά τα Ιδρύματα, στα οποία διαβιούν και συντηρούνται παιδιά με προβλήματα.
Στην εκδήλωση παρευρέθη και ο Πρόεδρος του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ κ.Μ.Κυριακού, στον οποίο απενεμήθη τιμητική πλακέτα από την UNESCO Πειραιώς και Νήσων.
Τιμητική πλακέτα απένειμαν από την UNESCO και στην Μαρί Κυριακού, για το συνολικό κοινωνικό της έργο, ενώ σε όλους τους συμμετέχοντες ποδοσφαιριστές δόθηκαν τιμητικά μετάλλια .
Oσοι παραβρέθηκαν , απόλαυσαν και πλούσιο θέαμα από παραδοσιακά συγκροτήματα που χόρεψαν, αθλητικούς συλλόγους που έκαναν επιδείξεις, καθώς και θεατρικά παιχνίδια.
Την σέντρα του αγώνα έκανε συμβολικά η Μαρί Κυριακού, αφού ευχαρίστησε όλους τους θεατές για την συμμετοχή τους.
Ο αγώνας έληξε 6-4 υπέρ των βετεράνων διεθνών ποδοσφαιριστών της UNESCO-STAR F.C.

«ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΗ»- ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΜΑΡΙ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Για το σύνολο της ανθρωπιστικής της προσφοράς και το κοινωνικό της έργο, βραβεύτηκε η Μαρί Κυριακού , από την Παναθηναϊκή Οργάνωση Γυναικών, το Σάββατο 5 Απριλίου, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο κτίριο της Παλαιάς Βουλής.
Στην κατάμεστη αίθουσα και μέσα σε κλίμα συγκίνησης , η Πρόεδρος της Παναθηναϊκής Μαρία Γιαννίρη, παρέδωσε το βραβείο στην Μαρί Κυριακού:
«Μέσω της εκπομπής ΜΕ ΑΓΑΠΗ», είπε μεταξύ άλλων, « έχετε ανοίξει ένα δίαυλο αλληλεγγύης και προσφοράς για εκατοντάδες ιδρύματα και συλλόγους για παιδιά».
Στο πολύπλευρο κοινωνικό και ανθρωπιστικό έργο της Μαρί Κυριακού, αναφέρθηκε και ο υφυπουργός παιδείας Κ. Γκιουλέκας.
Η Μαρί Κυριακού, στον χαιρετισμό της ευχαρίστησε για την βράβευσή της και τόνισε: «Δεν είμαι μόνη μου. Είμαστε μια πολύ μικρή ομάδα, που προσπαθεί να κάνει μεγάλα πράγματα. Και τα κάνει πάντα με πολύ αγάπη.» Τιμητικές διακρίσεις δόθηκαν ακόμη στον ιδρυτή της Κιβωτού του Κόσμου, πατέρα Αντώνιο Παπανικολάου και τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γ.Πατούλη.

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΜΑΡΙ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΩΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

Ως προσωπικότητα της χρονιάς 2013-2014, για το πλούσιο φιλανθρωπικό έργο και την κοινωνική της προσφορά, βραβεύτηκε η Μαρί Κυριακού από την Κερκυραϊκή Eνωση Πειραιά και τον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Κόρφου.
Η τελετή των βραβείων πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Τελετών του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά την Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου.
Σε μήνυμα της η κυρία Κυριακού, ευχαρίστησε θερμά για την τόσο ξεχωριστή τιμή και σημείωσε ότι πρόκειται για ένα έργο που επιτελείται με γνώμονα την αγάπη και την προσφορά στους συνανθρώπους μας.
Βραβεύτηκαν ακόμη προσωπικότητες που ξεχώρισαν για το έργο τους, ο στρατηγός της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Αστυνομίας Μανώλης Σφακιανάκης, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, η Άννα Φόνσου για το έργο της στο «Σπίτι του Ηθοποιού», καθώς και προσωπικότητες από τον επιχειρηματικό τομέα, την εκπαίδευση την Επιστήμη και την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗ «ΓΡΑΜΜΗ ΜΕ ΑΓΑΠΗ» ΚΑΙ ΤΗ ΜΑΡΙ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν από τα τηλεφωνήματα των τηλεθεατών στη «ΓΡΑΜΜΗ ΜΕ ΑΓΑΠΗ», παρέδωσε η Μαρί Κυριακού, την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου, στους εκπροσώπους 10 Ιδρυμάτων, Σωματείων και Οργανώσεων, απ’ όλη την Ελλάδα.
Οι εκπρόσωποι των Ιδρυμάτων, παρουσία της Γενικής Γραμματέως του Υπουργείου Πρόνοιας, Έφης Μπέκου, με πολλή συγκίνηση, παρέλαβαν τις επιταγές από τη Μαρί Κυριακού, στα γραφεία του ΑΝΤΕΝΝΑ. Μεταξύ άλλων, οι εκπρόσωποι των Ιδρυμάτων ανέφεραν ότι τα χρήματα αυτά είναι μια πολύ μεγάλη στήριξη για τη συνέχιση της λειτουργίας των ξενώνων τους, στους οποίους φιλοξενούν παιδιά. Στη συνέχεια, ευχαρίστησαν ο καθένας ξεχωριστά τη Μαρί Κυριακού για την πολύτιμη συμβολή της και τη συμπαράστασή στο έργο τους.
Η Μαρί Κυριακού εξέφρασε τη συγκίνησή της, αλλά και την ικανοποίηση για την ανταπόκριση των τηλεθεατών, να στηρίξουν τη «ΓΡΑΜΜΗ ΜΕ ΑΓΑΠΗ» και να συνεισφέρουν από το υστέρημά τους, παρέχοντας βοήθεια σε παιδιά που έχουν ανάγκη. Επίσης, δεσμεύτηκε ότι η Γραμμή θα συνεχιστεί για να στηριχθούν οικονομικά και άλλα Ιδρύματα. Μέχρι τώρα έχουν ενισχυθεί οικονομικά περισσότερα από 25 Σωματεία.

1.000 ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΜΕ ΑΓΑΠΗ!

Το καθημερινό κοινωνικό μήνυμα ΜΕ ΑΓΑΠΗ, συμπλήρωσε 1.000 εκπομπές γεμάτες σπουδαίες δράσεις. Σε αυτή τη διαδρομή των έξι ετών, παρακολουθήσαμε πράξεις αγάπης και πρωτοβουλίες εθελοντικής προσφοράς προς τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Επίσης, μέσα από την εκπομπή ξεκίνησαν συνεργασίες με σκοπό την οικονομική στήριξη διάφορων Ιδρυμάτων, Οργανισμών και Σωματείων.
Το πιο σημαντικό όμως είναι πως αν και η πρωτοβουλία ξεκίνησε από την εκπομπή, οι άνθρωποί που στάθηκαν δίπλα στις ενέργειες, τις υποστήριξαν και θέλησαν και οι ίδιοι να συνεισφέρουν με όποιο τρόπο μπορούσαν, συνεχώς αυξάνονταν!

"Με αγάπη για τους Έλληνες του εξωτερικού"

Η Μαρί Κυριακού επιφύλαξε μία χριστουγεννιάτικη έκπληξη για τα παιδιά των Ελλήνων που ζουν στο εξωτερικό. Διάβασε το παραμύθι της με τίτλο "τα Χριστούγεννα του Μάικ", το οποίο μεταδόθηκε μέσω των δορυφορικών καναλιών του ΑΝΤ1. Έτσι οι μικροί της φίλοι που μένουν μόνιμα στο εξωτερικό είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον αγαπημένο τους ήρωα και τους νέους φίλους του, να ταξιδέψουν μαζί τους στον κόσμο του παραμυθιού, να συνειδητοποιήσουν πόση χαρά και αγάπη μπορεί να προσφέρει κανείς κάνοντας πολύ απλά πράγματα, αλλά και φυσικά να περάσουν μαγικά Χριστούγεννα.

ΒΡΑΒΕΙΑ UNICEF-AΠΟΝΟΜΗ ΒΡΑΒΕΙΟΥ ΑΠΟ ΜΑΡΙ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Σε μια ειδική τελετή, στη Στοά του Βιβλίου απονεμήθηκαν τα βραβεία σε σχολεία και μαθητές από όλη την χώρα και το Εξωτερικό, που διακρίθηκαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ευαισθητοποίησης για τα Δικαιώματα του Παιδιού της UNICEF.
Το 1ο βραβείο για το καλύτερο παραμύθι απένειμε η συγγραφέας και παρουσιάστρια Μαρί Κυριακού στα παιδιά του 10ου Δημοτικού σχολείου Καλαμαριάς, Θεσσαλονίκης.
Για την συμμετοχή της στην εκδήλωση η Μαρί Κυριακού δήλωσε ότι είναι ένας πολύ σημαντικός θεσμός μέσα από τον οποίο τα παιδιά μας δείχνουν πώς κατανοούν τα δικαιώματά τους. Είναι και μια ευκαιρία, είπε, να πάρουμε και εμείς μαθήματα από τα παιδιά.
Η κυρία Κυριακού, εντυπωσιάστηκε από την συμμετοχή αλλά και την καταπληκτική δουλειά των παιδιών, που αποτύπωσαν τα δικαιώματά τους σε ζωγραφιές, εκθέσεις και παραμύθια.

ΧΡΥΣΟ ΠΑΡΑΣΗΜΟ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΙ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Με το "Χρυσό Παράσημο Ανθρωπιστικής Αξίας" τιμήθηκε η Μαρί Κυριακού από τον Διεθνή Αυστριακό Οργανισμό "ALBERT SCHWEITZER", στη Βιέννη.
Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο Παλαιό Δημαρχείο της Βιέννης και η Μαρί Κυριακού ήταν η μοναδική Ελληνίδα που έλαβε αυτή την τιμή. Σε μια σεμνή αλλά λαμπρή τελετή ο Πρόεδρος του Διεθνή Αυστριακού Ανθρωπιστικού Οργανισμού κ.Γιόρκ Στάινερ απένειμε το χρυσό παράσημο στην κυρία Κυριακού, η οποία και ευχαρίστησε θερμά για την τιμή. Για το έργο της Μαρί Κυριακού μίλησαν ο Πρόεδρος του Οργανισμού Albert Schweitzer κ.Στάινερ και ο Πρόεδρος του Ελληνικού παραρτήματος του Οργανισμού Βαρόνος Τόνυ Μπρέιτελ.

Υποτροφίες Με Αγάπη

Σε μια εποχή όπου κυριαρχεί η αβεβαιότητα και ο φόβος για το αύριο είναι πολύ σημαντικό να διασώσουμε τα όνειρα των νέων ανθρώπων. Η Μαρί Κυριακού και η εκπομπή «Με Αγάπη» πραγματοποίησε το όνειρο δύο παιδιών προσφέροντάς τους το στοιχειώδες αγαθό της μόρφωσης. Με στόχο να δώσει ελπίδα σε ακόμα περισσότερους νέους προσέφερε δύο υποτροφίες στο εργαστήρι ελευθέρων σπουδών του ΑΝΤ1 σε δύο κορίτσια που προέρχονται από το ίδρυμα Σωτήρ στην Κεφαλονιά και από το σωματείο «οι Φίλοι του Παιδιού» αντίστοιχα και δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να σπουδάσουν.
Συγκινητική ανταπόκριση για την Γραμμή Με Αγάπη
Συγκινητική και άμεση είναι η μέχρι τώρα ανταπόκριση για βοήθεια των παιδιών που διαβιούν σε Ιδρύματα και Φιλανθρωπικά Σωματεία, μέσω της τηλεφωνικής ΓΡΑΜΜΗΣ ΜΕ ΑΓΑΠΗ που δημιούργησε η Μαρί Κυριακού και η τηλεόραση του ΑΝΤΕΝΝΑ.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ

Χριστουγεννιάτικα bazaar:
-21-23/11 Bazaar των "Φίλων της Μέριμνας" στο Ζάππειο Μέγαρο
-22+23/11 Bazaar του Σωματείου "οι Φίλοι του παιδιού" στο Εκθεσιακό Κέντρο HELEXPO στο Μαρούσι
-23+24/11 Bazaar του Συλλόγου "η Αγκαλιά" στο Μετρό Συντάγματος
-26/11 Bazaar του Πανελλήνιου Αθλητικού Σωματείου Γυναικών "Καλλιπάτειρα" στο ξενοδοχείο Hilton, στην Αθήνα
-28/11- 06/01 Bazaar του Συλλόγου Φλόγα Christmas Factory στην Τεχνόπολη, στο Γκάζι
-29+30/11 Bazaar του Κέντρου Ειδικών Ατόμων "η Χαρά" στο παλαιό Δημαρχείο Γλυφάδας
-30/11 Bazaar του Συνδέσμου Θεραπευτικής Ιππασίας στο χώρο του Συνδέσμου στο Γουδί
-02+03/12 Bazaar του Συλλόγου ΕΛΠΙΔΑ στο Ξενοδοχείο Πεντελικό, στο Κεφαλάρι

-4-6/12 Bazaar της Εστίας Πατερικών Μελετών στο Πνευματικό Κέντρο Ιερού Ναού Κοιμήσεως Αμαρουσίου στο Μαρούσι
-03/12-04/01 Bazaar του Κέντρου Παροχής Υπηρεσιών "Εργαστήρι" στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό της HELEXPO, στο Μαρούσι
-06+07/12 Bazaar του σωματείου Αρωγή στο Κέντρο Διημέρευσης Ατόμων με ειδικές ανάγκες του Δήμου Αχαρνών
-06+07/12 Bazaar του Χατζηκυριάκειου Ιδρύματος στο Ευστράτιο Σπουδαστήριο, στον Πειραιά

-6/12-4/1 Bazaar του Μουσείου Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης Σχολικού Υλικού, στο χώρο του Μουσείο, Τριπόδων 23 Πλάκα
-9+10/12 Bazaar των "Παιδικών Χωριών ΣΟΣ" στο Μετρό Συντάγματος
-09+10/12 Bazaar της οργάνωσης "Κάνε μία ευχή" στο Μετρό Συντάγματος
-11+12/12 Bazaar του Σωματείου ΕΛΕΠΑΠ στο Μετρό Συντάγματος
-13/12 Bazaar της "Στέγης" Λαγονησίου, στο Λαγονήσι
-13+14/12 Bazaar του Χατζηκυριάκειου Ιδρύματος στο Ευστράτιο Σπουδαστήριο, στον Πειραιά
-13-15/12 Bazaar της Ελληνικής Φιλοζωικής Εταιρείας στο Πολεμικό Μουσείο, στην Αθήνα
-14-23/12 Bazaar της Εστίας Ειδικής Επαγγελματικής Αγωγής στο χώρο της Εστίας στο Ψυχικό
-16-18/12 Bazaar της Εταιρίας Προστασίας Σπαστικών, στο χώρο της Εταιρίας στην Αργυρούπολη

________________________________________
Χριστουγεννιάτικες κάρτες:
-Χριστουγεννιάτικες κάρτες των παιδικών χωριών sos θα βρείτε στα κεντρικά γραφεία των χωριών sos, στην οδό Ερμού.
-Χριστουγεννιάτικες κάρτες και μικροαντικείμενα της Unicef θα βρείτε στο κατάστημα της Unicef στην οδό Ξενίας, καθώς και στα περίπτερα της Unicef σε όλη την Αθήνα
-Χριστουγεννιάτικες κάρτες της Φλόγας θα βρείτε στα γραφεία της οργάνωσης στην οδό Αιγίου 6-8
-Χριστουγεννιάτικα και κάρτες της Οργάνωσης "Κάνε μία ευχή" θα βρείτε στα γραφεία της οργάνωσης, στις οδούς Λ. Βουλιαγμένης και Καραϊσκάκη 23 στη Γλυφάδα

________________________________________
Ο Σύλλογος Βαρέως Καρδιο-πνευμονοπαθών Aσθενών σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων διοργανώνει συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στις 14 Νοεμβρίου για την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης ως προς τη δωρεά οργάνων. Τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν για την οικονομική ενίσχυση του Συλλόγου αναφορικά με την κάλυψη αναγκών των ασθενών.

πληροφορίες: 6977492874
www.heart-lung-transplant.gr
________________________________________
Ο καρκίνος της παιδικής ηλικίας μας αφορά όλους και μπορεί να ιαθεί. Γι αυτό ενισχύστε κι εσείς το έργο της ΛΑΜΨΗΣ, του Συλλόγου Γονέων Παιδιών Πασχόντων από Κακοήθη Νοσήματα Β. Ελλάδας, καλώντας από σταθερό ΟΤΕ στο 90111158158 (χρέωση 2.99 ευρώ+ΦΠΑ) ή στέλνοντας μήνυμα γράφοντας ΛΑΜΨΗ στο 19454 (χρέωση 1 ευρώ+ ΦΠΑ).
________________________________________
Ο Σύνδεσμος Θεραπευτικής Ιππασίας Ελλάδας αντιμετωπίζει δυσκολίες. Βοηθήστε τον Σύνδεσμο να συνεχίσει να προσφέρει προγράμματα αποκατάστασης στα παιδιά με αναπηρία. Ακόμη και ένα μικρό ποσό μπορεί να κάνει την διαφορά. Με 30€ το χρόνο (2,50€ το μήνα) μπορείτε να γίνετε συνδρομητές στον Σύνδεσμο και να βοηθήσετε στη συντήρηση των αλόγων του.

Πληροφορίες: Σύνδεσμος Θεραπευτικής Ιππασίας Ελλάδας, 210-7488566
________________________________________
Η Κιβωτός του Κόσμου αναζητά έναν χώρο για να στεγάσει το συσσίτιο των 1300 ατόμων που διοργανώνει καθημερινά. Στην αγορά αυτού του χώρου μπορούμε να συμβάλλουμε όλοι, καλώντας τη γραμμή βοήθειας της Κιβωτού στο 901-11-170170 (με περίπου 2-3 ευρώ χρέωση ανά τηλεφώνημα).
________________________________________
Η Κοινωνική Στήριξη, ένα Σωματείο Αλληλεγγύης που δραστηριοποιείται σε όλη την Ελλάδα και βρίσκεται στο πλευρό των παιδιών με αναπηρία αλλά και όλων των συνανθρώπων που βρίσκονται σε ανάγκη προσφέροντας βοήθεια με ποικίλους και εξειδικευμένους τρόπους, κατέκτησε την 3η θέση στο διαγωνισμό του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
________________________________________
Το Ίντερνετ Καφέ για ΑΜΕΑ "ο άγγελός μου", που λειτουργεί καθημερινά και αποτελεί μία διέξοδο κοινωνικοποίησης, ψυχαγωγίας και ευχαρίστησης για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες από το 2007, χρειάζεται τη στήριξη όλων μας για να μπορέσει να συνεχίσει το σπουδαίο έργο του.
Πληροφορίες: 210-4208568
________________________________________
Όποιος ενδιαφέρεται να ενημερωθεί γύρω από το θέμα του διαβήτη μπορεί να επισκεφθεί την ιστοσελίδα:
http://www.climbingwithdiabetes.com
________________________________________
Στις 5 Μαΐου το Συντονιστικό Κέντρο Διαχείρισης Κλήσεων της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης Γραμμή Ζωής, μετά από τις προσπάθειες πολλών ετών, ξεκίνησε τη λειτουργία του εξυπηρετώντας 55 ηλικιωμένους στην περιφέρεια της Αττικής. Εφαρμόζοντας την υπηρεσία Τηλεειδοποίησης δίνει δωρεάν τη συσκευή με το "κόκκινο κουμπί" σε άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών. Αυτό τους επιτρέπει να επικοινωνούν 24 ώρες το 24ωρο και όλες τις ημέρες του χρόνου με το Συντονιστικό Κέντρο Διαχείρισης Κλήσεων της ΜΚΟ Γραμμή Ζωής.Τηλ: 210-6917125, 210-6919416

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  
ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΜΑΣ
Κουτιά με Αγάπη ΚΟΥΤΙΑ ΜΕ ΑΓΑΠΗ

Με χιλιάδες ρούχα, παιχνίδια και είδη πρώτης ανάγκης, τροφοδοτούμε παιδιά και απορους συνανθρωπους μας σε όλη την Ελλάδα.