Αβγό παναρισμένο με κιμά, και ρόκα του Δημήτρη - Ορεκτικό - Επεισόδιο 100

Παρασκευή 07/06/19 17:27

Αβγό παναρισμένο με κιμά, και ρόκα του Δημήτρη - Ορεκτικό - Επεισόδιο 100

Μερίδες 5

Χρόνος παρασκευής (15 λεπτά προετοιμασία 30 λεπτά παρασκευή )

Υλικά συνταγής

  • 5 αβγά μεσαία
  • 2 αβγά μεσαία χτυπημένα
  • 500 γρ. χοιρινό κιμά
  • λίγο πράσο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 1 κ. σ μουστάρδα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 150 γρ. αλεύρι
  • 150 γρ. φρυγανιά
  • 2 λίτρα ηλιέλαιο
  • 1 κ. σ κρεμμύδι σε σκόνη
  • 1 κ. γ κοφτό σκόρδο σε σκόνη
  • 1 κ. σ θυμάρι
  • 1 μάτσο ρόκα

 

Εκτέλεση Συνταγής

  1. Βράζουμε τα αβγά για 4 ½ λεπτά με λίγο ξύδι για να μην σπάσουν
  2. Μόλις κρυώσουν αφαιρούμε το τσόφλι τους
  3. Βάζουμε σε ένα μπολ τον κιμά, την μουστάρδα, το σκόρδο, το κρεμμύδι, το θυμάρι, το μοσχοκάρυδο, τον μαϊντανό, το πράσο, αλάτι και πιπέρι.
  4. Ανακατεύουμε πολύ καλά και πλάθουμε σε 5 μπαλάκια
  5. Σε ένα μικρό μπολάκι στρώνουμε διάφανη μεμβράνη και βάζουμε μέσα το ένα μπαλάκι του κιμά, το πιέζουμε με τα χέρια μας ώστε να απλώσει καλά και στα τοιχώματα του μπολ
  6. Περνάμε το ένα αβγό από την φρυγανιά και το τοποθετούμε στο μπολάκι με τον απλωμένο κιμά
  7. Τυλίγουμε τη διάφανη μεμβράνη ώστε ο κιμάς να καλύψει το αβγό
  8. Το περνάμε από το αλεύρι μετά από την μετά από την φρυγανιά
  9. Βάζουμε τα παναρισμένα μπαλάκια στο καυτό λάδι και τηγανίζουμε για 5 λεπτά σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά

10. Σημαντικό στοιχείο ότι πέτυχαν τα αβγά είναι ο κρόκος να είναι υγρός και να τρέχει

11. Συνοδεύουμε με σαλάτα ρόκα.