Μερίδες 5
Χρόνος παρασκευής (15 λεπτά προετοιμασία 30 λεπτά παρασκευή )
Υλικά συνταγής
- 5 αβγά μεσαία
- 2 αβγά μεσαία χτυπημένα
- 500 γρ. χοιρινό κιμά
- λίγο πράσο
- 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
- 1 κ. σ μουστάρδα
- αλάτι
- πιπέρι
- 150 γρ. αλεύρι
- 150 γρ. φρυγανιά
- 2 λίτρα ηλιέλαιο
- 1 κ. σ κρεμμύδι σε σκόνη
- 1 κ. γ κοφτό σκόρδο σε σκόνη
- 1 κ. σ θυμάρι
- 1 μάτσο ρόκα
Εκτέλεση Συνταγής
- Βράζουμε τα αβγά για 4 ½ λεπτά με λίγο ξύδι για να μην σπάσουν
- Μόλις κρυώσουν αφαιρούμε το τσόφλι τους
- Βάζουμε σε ένα μπολ τον κιμά, την μουστάρδα, το σκόρδο, το κρεμμύδι, το θυμάρι, το μοσχοκάρυδο, τον μαϊντανό, το πράσο, αλάτι και πιπέρι.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά και πλάθουμε σε 5 μπαλάκια
- Σε ένα μικρό μπολάκι στρώνουμε διάφανη μεμβράνη και βάζουμε μέσα το ένα μπαλάκι του κιμά, το πιέζουμε με τα χέρια μας ώστε να απλώσει καλά και στα τοιχώματα του μπολ
- Περνάμε το ένα αβγό από την φρυγανιά και το τοποθετούμε στο μπολάκι με τον απλωμένο κιμά
- Τυλίγουμε τη διάφανη μεμβράνη ώστε ο κιμάς να καλύψει το αβγό
- Το περνάμε από το αλεύρι μετά από την μετά από την φρυγανιά
- Βάζουμε τα παναρισμένα μπαλάκια στο καυτό λάδι και τηγανίζουμε για 5 λεπτά σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά
10. Σημαντικό στοιχείο ότι πέτυχαν τα αβγά είναι ο κρόκος να είναι υγρός και να τρέχει
11. Συνοδεύουμε με σαλάτα ρόκα.