Μπριός με πραλίνα και παγωτό του Γιώργου - Επιδόρπιο - Επεισόδιο 94

Παρασκευή 31/05/19 16:54

Μπριός με πραλίνα και παγωτό του Γιώργου - Επιδόρπιο - Επεισόδιο 94

Μερίδες 5

Χρόνος παρασκευής ( 3 ώρες προετοιμασία και 30 λεπτά ψήσιμο)

Υλικά Συνταγής

  • 1 κιλό αλεύρι σκληρό
  • 3 αυγά
  • 1 κρόκος αυγού
  • 250 γρ. βούτυρο λειωμένο
  • 1 κιλό πραλίνα
  • τριμμένο μπισκότο
  • 250 γρ. γάλα
  • 250 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 2 βανίλιες
  • 1 μαγιά
  • 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 κουτ.γλυκού αλάτι
  • παγωτό της αρεσκείας σας

Εκτέλεση Συνταγής

  1. Ενεργοποιούμε τη μαγιά ανακατεύοντας τη με λίγη ζάχαρη και νερό. Τη ζυμώνουμε καλά με τα χέρια.
  2. Προσθέτουμε το αλεύρι, τα αυγά, το βούτυρο, το γάλα, τις ζάχαρες, τις βανίλιες και το αλάτι και ζυμώνουμε καλά, μέχρι να γίνει μαλακή η ζύμη.
  3. Την αφήνουμε 2 ώρες σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.
  4. Ανοίγουμε με το πλάστη 4 στρογγυλά φύλλα, πάχους 3-4 εκ.
  5. Σε ένα ταψί με λαδόκολλα βάζουμε το πρώτο φύλλο και απλώνουμε τη πραλίνα και το τριμμένο μπισκότο.
  6. Κάνουμε το ίδιο και στα 2 επόμενα φύλλα.
  7. Βάζουμε στο κέντρο ένα μικρό ποτήρι  και κόβουμε σε 16 κομμάτια όπως κόβεται η πίτσα.
  8. Στρίβουμε 2 φορές το κάθε κομμάτι, το ένα αριστερά και το άλλο δεξιά.
  9. Τα αλείφουμε με λίγο γάλα και ένα κρόκο αυγού.
  10. Ψήνουμε στο φούρνο για 25-30 λεπτά.
  11. Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε με παγωτό της αρεσκείας μας.