GP Αυστραλίας: Ο Leclerc ταχύτερος την ύστατη στιγμή στο FP3, κοντά οι Verstappen και Sainz

×

Γιώργος Ανανίδας

Ο Charles Leclerc σημείωσε την κορυφαία επίδοση στο τρίτο μέρος των ελεύθερων δοκιμών του Grand Prix Αυστραλίας, στο τελευταίο του πέρασμα. Παρόμοια έπραξε λίγο νωρίτερα ο Max Verstappen που άρπαξε για λίγο την πρωτιά του Carlos Sainz. Περίπου στο ένα δέκατο η διαφορά μεταξύ της πρώτης πεντάδας.

Charles Leclerc

Οι δύο Red Bull έθεσαν τον ρυθμό στο ξεκίνημα με τη μέση γόμα και η Ferrari τις ακολούθησε με παρόμοια επιλογή, έχοντας και εκείνη μπει σε προσομοίωση αγώνα. Παραδόξως, μέχρι και το κλείσιμο των πρώτων 20 λεπτών, ούτε 10 οδηγοί δεν είχαν βγει από τα γκαράζ για να σημειώσουν πέρασμα.

Από εκεί και έπειτα, αρχίσαμε να βλέπουμε όλους τους οδηγούς, με την μαλακή γόμα να κυριαρχεί, διότι οι ομάδες έμπαιναν σταδιακά σε προσομοίωση κατατακτήριων δοκιμών.

Στο κλείσιμο της πρώτης μισής ώρας, ο Sainz είχε κάνει τον ταχύτερο γύρο και ο Leclerc ακολουθούσε από κοντά, με τις RB20 περίπου ένα δέκατο πίσω τους.

Η Mercedes έμοιαζε να είναι το τρίτο ταχύτερο μονοθέσιο, αλλά έχανε πάρα πολύ χρόνο στις ευθείες, γεγονός που φάνταζε να τη θέτει εκτός ανταγωνισμού. Τα «ασημί βέλη» ακολουθήθηκαν από τις δύο Aston Martin με λίγο πιο πίσω την McLaren του τοπικού ήρωα, Oscar Piastri.

Οι δοκιμές όσων βρίσκονταν πίσω από την πρώτη τετράδα ήταν ακόμα και με φρέσκια μαλακή γόμα, αλλά κανείς –πλην του Oscar Piastri και αργότερα των Mercedes- δεν έφτανε τις επιδόσεις των Ferrari και Red Bull, κάτι που μαρτύρησε από νωρίς ποιοι θα μπουν στη μάχη της pole position.

Ο Lewis Hamilton κατόρθωσε, με λίγο παραπάνω από 10 λεπτά να απομένουν, να βρει πολύ χρόνο με ένα φρέσκο σετ C5 και να σκαρφαλώσει στη 2η θέση. Λίγο μετά, ο George Russell ακολούθησε στην 3η θέση με δύο δέκατα διαφορά. Φάνηκε πως τα «ασημί βέλη» αποκάλυψαν τον ρυθμό τους προς το τέλος.

Στα τελευταία 10 λεπτά της διαδικασίας, όλοι ήταν πλέον με τη μαλακή γόμα, για να επιβεβαιώσουν τον ρυθμό τους ενόψει των κατατακτήριων δοκιμών.

Ο Max Verstappen «έκλεψε» την κορυφή από τον Carlos Sainz την ύστατη στιγμή, αφού το χρονόμετρο είχε μηδενιστεί, πριν πράξει ακριβώς το ίδιο ο Charles Leclerc, κάνοντας το ταχύτερο πέρασμα και κατακτώντας την πρωτιά.

Αναλυτικά, τα αποτελέσματα του FP3 στο Albert Park της Μελβούρνης:

GP ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ - FP3