Τέλος η έρευνα σε βάρος του Sulayem από την FIA

×

Μαρία Ανδρεάδη

Λίγες ημέρες πριν το Grand Prix της Σαουδικής Αραβίας, ο πρόεδρος της FIA, Mohammed Ben Sulayem, βρέθηκε στο στόχαστρο από την ίδια την ομοσπονδία για παραποίηση αποτελέσματος αγώνα στον αγώνα της Τζέντα του 2023, όταν δόθηκε ποινή στον Fernando Alonso που αργότερα ανετράπη.

Mohammed Ben Sulayem

Αμέσως μετά τέθηκε υπό διερεύνηση για 2η φορά, για πιθανό σαμποτάζ στον αγώνα του Λας Βέγκας. Σύμφωνα με τις κατηγορίες, ο πρόεδρος της FIA προσπάθησε να επέμβει ώστε να βρεθούν πλασματικά προβλήματα ασφαλείας και συνεπώς να μην πραγματοποιηθεί το νεοσύστατο Grand Prix.

Όμως έφτασε η επίσημη ανακοίνωση ότι δεν υπήρξαν ουσιαστικά ενοχοποιητικά στοιχεία εναντίον του Sulayem κι ότι λήγει η έρευνα σε βάρος του.

«Οι ισχυρισμοί εναντίον του προέδρου της FIA ήταν αβάσιμοι και υποβλήθηκαν ισχυρά στοιχεία πέρα ??από κάθε εύλογη αμφιβολία για να υποστηρίξουν την απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας της FIA,» δήλωσε η ομοσπονδία. «Η πλήρης συνεργασία, η διαφάνεια και η συμμόρφωση του προέδρου σε όλη τη διαδικασία κατά τη διάρκεια αυτής της έρευνας εκτιμήθηκαν ιδιαίτερα