Mercedes: Παραιτήθηκε ο επικεφαλής τεχνικός διευθυντής

×

Γιώργος Ανανίδας

Μετά από 11 χρόνια παρουσίας του στην γερμανική ομάδα, ο Mike Elliot αποφάσισε να την αφήσει με άμεση ισχύ, ώστε να ψάξει τον επόμενο σταθμό του στον κόσμο της μηχανοκίνησης.

Mike Elliot

Ο Βρετανός μηχανικός, ειδικός στην αεροδυναμική αυτοκινήτων και μονοθεσίων, αποτελεί με επίσημη ανακοίνωση της Mercedes παρελθόν από την οκτώ φορές πρωταθλήτρια κατασκευαστών.

Ο Mike Elliot ενσωματώθηκε στην ομάδα του Μπράκλει το 2012 ως επικεφαλής αεροδυναμικής, έχοντας στο "παλμαρέ" του ήδη χρόνια καριέρας σε McLaren και Renault/Lotus. Συνολικά, ο 49χρονος μηχανικός έχει κλείσει πάνω από είκοσι χρόνια στη Formula 1.

Η αποχώρηση του Elliot μοιάζει να αποτελεί μέρος της μεγάλης αναδιάρθρωσης η οποία έχει ξεκινήσει στη Mercedes από το 2021, όμως αυτό δεν είναι επίσημο ούτε επιβεβαιωμένο, ειδικά από τη στιγμή που η αποχώρηση ήρθε με δική του απόφαση.

Δεν πρόκειται βέβαια για οποιονδήποτε μηχανικό, διότι ο Elliot ήταν εκ των κρισιμότερων ανθρώπων που οδήγησαν στην τεράστια επιτυχία που απόλαυσε η Mercedes επί οκτώ συναπτά έτη στην F1.

Το μέχρι πρότινος συμβόλαιό του όμως έληγε αργότερα μέσα στο 2023 και με την επιστροφή του James Allison στη θέση του να είναι γεγονός, αποφάσισε να αποχωρήσει μία ώρα αρχύτερα.

Ο Mike Elliot γνωστοποίησε την απόφασή του στο εργοστάσιο του Μπράκλει τη Δευτέρα (30/10) το απόγευμα και πλέον αναμένεται να παραμείνει μόνο στα... χαρτιά στη δουλειά, μέχρι να αποφασίσει το επόμενό του βήμα.