GP Μεξικού: Pole για τον Leclerc, με Sainz και Verstappen στο ένα δέκατο

×

Μαρία Ανδρεάδη

Πηγή: https://f1tracktalk.com/ 

Από την πρώτη θέση θα εκκινήσει για δεύτερη συνεχόμενη φορά ο Charles Leclerc στον αυριανό αγώνα, “κλειδώνοντας” την πρώτη σειρά με τον teammate του, Carlos Sainz. Ένα λάθος του Max Verstappen στο τελευταίο πέρασμα, του στέρησε την ευκαιρία να διεκδικήσει την pole position.

Charles Leclerc

Στο Q1, οι οδηγοί αμφιταλαντεύονταν μεταξύ μαλακής και μέσης γόμας. Όσοι επέλεξαν τη δεύτερη φάνηκαν να έχουν πολύ πιο αργό ρυθμό, την ώρα που ο Max Verstappen είχε εξαρχής “κατεβάσει” τον χρόνο σε 1:18.099. Ο Daniel Ricciardo βρισκόταν προς ώρας πίσω του κατά 3 σχεδόν δέκατα, με λίγη βοήθεια από τον teammate του, Yuki Tsunoda, καθώς του “χάρισε” απλόχερα το slipstream.

Τα τελευταία λεπτά, η κίνηση έδειξε να περιπλέκει τα πράγματα, με τον Lando Norris να “πληρώνει” ίσως το μεγαλύτερο τίμημα. Το πρώτο του πέρασμα με τη μέση γόμα δε φάνηκε να αποδίδει κι εγκλωβίστηκε ανάμεσα στα υπόλοιπα μονοθέσια, μένοντας στη 19η θέση.

Ο Alex Albon που είχε σημειώσει εξαιρετική επίδοση στις ελεύθερες δοκιμές παραπονέθηκε ότι το μονοθέσιο ήταν “εντελώς διαφορετικό“, όμως κατάφερε να προκριθεί στο δεύτερο μέρος της διαδικασίας.

Max Verstappen - Carlos Sainz

Υπό διερεύνηση τέθηκαν οι Max Verstappen και George Russell, αφού καθυστέρησαν όλα τα μονοθέσια πίσω τους κατά την έξοδο από το pit lane. Οι Logan Sargeant και Yuki Tsunoda επίσης βρέθηκαν στο “μικροσκόπιο” των αγωνοδικών για προσπεράσεις υπό καθεστώς κίτρινης σημαίας.

Από το Q1 αποκλείστηκαν οι Ocon, Magnussen, Stroll, Norris και Sargeant.

Με την έναρξη του Q2, ο Verstappen “έσπασε” το φράγμα του 1:18, σημειώνοντας αμέσως πέρασμα με 1:17.625. Μετά τα προβλήματα στο πρώτο μέρος της διαδικασίας, κανένας δεν επιχείρησε να ολοκληρώσει γύρο με τη μέση γόμα.

Ο Ricciardo κατάφερε πάλι να σημειώσει ταχύτερο πέρασμα από τον Sergio Perez, όντας όμως σχεδόν 4 δέκατα πιο αργός από τον κορυφαίο.

Η κίνηση ταλαιπώρησε τους οδηγούς ξανά στα τελευταία λεπτά του δεύτερου μέρους. Την ύστατη στιγμή, ο Lewis Hamilton ανέβηκε στην κορυφή, με τους Verstappen και Russell να βρίσκονται πίσω του μεν, πολύ κοντά δε.

Ο Albon προκρίθηκε αρχικά στο τελευταίο μέρος της διαδικασίας, όμως ο χρόνος του διαγράφηκε κι έτσι θα εκκινήσει από τη 14η θέση.

Στο τέλος του Q2 αποκλείστηκαν οι Gasly, Hulkenberg, Alonso, Albon και Tsunoda. Ο Ιάπωνας δε σημείωσε κάποιο χρονομετρημένο γύρο.

Charles Leclerc - Carlos Sainz

Το Q3 ήταν συναρπαστικό. Μετά τα πρώτα περάσματα, όλοι οι οδηγοί βρίσκονταν εντός 9 δεκάτων. Οι δύο Ferrari ανέβηκαν αμέσως στην κορυφή, με τον Μονεγάσκο να έχει την πρωτοπορία, με χρόνο 1:17.166. Ο Sainz έμεινε πίσω του για 67 χιλιοστά, ενώ ένα λάθος του Verstappen στην τελευταία στροφή του στέρησε εκείνα τα 97 χιλιοστά που χρειαζόταν για να φτάσει τον ταχύτερο.

Εντυπωσιακός ήταν και ο Ricciardo, που κατέκτησε την 4η θέση, αφήνοντας πίσω του τον Perez για 41 χιλιοστά. Σίγουρα δεν είναι μία θετική εξέλιξη στις διαπραγματεύσεις του Μεξικανού για το μέλλον του στην αυστριακή ομάδα…

Οι δύο Mercedes που είχαν δώσει για λίγο “σημεία ζωής”, δεν κατάφεραν να φέρουν ένα καλό αποτέλεσμα και περιόριστηκαν στο 6-8, με τον Oscar Piastri να τους χωρίζει. Από την 5η σειρά θα εκκινήσουν οι δύο Alfa Romeo.

Μπορείτε να δείτε τα αναλυτικά αποτελέσματα παρακάτω:

GP Μεξικού - Κατατακτήριες δοκιμές