Η 18χρονη που έγινε η πρώτη γυναίκα οδηγός της McLaren

×

Γιώργος Ανανίδας

Την λένε Bianca Bustamante και έχει πλέον τον τίτλο της «πρώτης κυρίας» στις ακαδημίες της θρυλικής McLaren, παίρνοντας μάλιστα ρόλο για το 2024.

Bianca Bustamante

Ο λόγος για την 18χρονη Φιλιππινέζα, η οποία αποτελεί μία μεγάλη προοπτική του μέλλοντος. Πρόκειται για μία νεαρή, η οποία έχει δώσει το «παρών» στις πίστες του W Series, του USF Juniors, αλλά και στις F4 των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και της Ιταλίας. Ωστόσο, ο νέος της ρόλος θα βρίσκεται στο grid του F1 Academy.


Για την ακρίβεια, με την F1 Academy 2023 να φτάνει στο τέλος της φέτος, αφού θα τρέξουν στον τελευταίο γύρο στο Όστιν (απευθείας μετάδοση ΑΝΤ1+ σε περιγραφή Μαρίας Ανδρεάδη), μαζί με την Formula 1, ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της επόμενης χρονιάς. Μάλιστα, και οι 10 ομάδες την κορυφαίας κατηγορίας του μηχανοκίνητου αθλητισμού θα προσφέρουν της παρουσία τους στις ομάδες, με την Bianca Bustamante να παίρνει την θέση της πιλότου της McLaren.


Στο πλαίσιο αυτό, χαρούμενοι ήταν τόσο ο Διευθυντής Προγράμματος Ανάπτυξης Οδηγών της ομάδας, Emanuele Pirro, αλλά και ο επικεφαλής, Andrea Stella.


Ο πρώτος ανέφερε πως η 18χρονη οδηγός «είναι ένα πολλά υποσχόμενο νεαρό ταλέντο που έχει μία λαμπρή εργασιακή ηθική και είναι στενά ευθυγραμμισμένη με τις αξίες της ομάδας», ενώ ο Ιταλός μηχανικός την θεωρεί κατάλληλη σε ένα πρωτάθλημα που χρειάζεται «μία βασική αρχή, επομένως η υπογραφή της Bustamente προσφέρει ευχάριστη θέση για την συμμετοχή του έργου στην Formula 1, σχετικά με το σημαντικό θέμα της βελτίωσης της διαφορετικότητας των φύλων στον μηχανοκίνητο αθλητισμό».