GP Σιγκαπούρης: Ξανά 1-2 για τη Ferrari, την κορυφή ο Sainz στο FP2

×

Γιώργος Ανανίδας

Έχοντας εντυπωσιάσει άπαντες στη Marina Bay, η Scuderia Ferrari έκανε πάλι τους ταχύτερους χρόνους, αυτή τη φορά στο δεύτερο μέρος των ελεύθερων δοκιμών της Σιγκαπούρης. Τρίτος ταχύτερος της διαδικασίας ήταν ο George Russell ο οποίος όμως απείχε από την απόδοση των δύο «κόκκινων».

 Carlos Sainz

Με τη σκληρή και τη μαλακή γόμα να έχουν κάνει αισθητή την παρουσία τους στο FP1, είχε έρθει η ώρα της μέσης στη δεύτερη διαδικασία της ημέρας.

Ο Carlos Sainz ανέβηκε στην κορυφή των χρόνων στα πρώτα 15 λεπτά του FP2, μέχρι να κάνει ταχύτερο πέρασμα ο ομόσταυλός του, Charles Leclerc. Σε κάθε περίπτωση, η Ferrari δήλωνε ξανά ηχηρό παρόν στη Marina Bay, έχοντας στο πέρας των 20 λεπτών το 1-2.

Πριν ολοκληρωθεί η πρώτη μισή ώρα, όλοι πήγαν στη μαλακή γόμα, ώστε να αρχίσουν τις προσομοιώσεις ενόψει κατατακτήριων δοκιμών. Οι δύο «κόκκινοι» βελτίωσαν τον χρόνο τους, με τον Sainz όμως να είναι ελαφρώς ταχύτερος του Μονεγάσκου ομόσταυλού του.

Όσο η ιταλική ομάδα έμοιαζε να... πετάει, κατέχοντας με διαφορά την κορυφαία επίδοση της ημέρας, στη Red Bull Racing φαινόταν να υπάρχουν προβλήματα, αφού δεν είχαν σημειώσει ανταγωνιστικό πέρασμα και ψάχνονταν με το σετάρισμα. Οι δύο Mercedes αντίθετα, τοποθετήθηκαν στην πρώτη πεντάδα. 

Τα τελευταία 15-20 λεπτά της διαδικασίας αξιοποιήθηκαν από τις ομάδες για προσομοίωση αγώνα. Αρκετοί από τους πρωταγωνιστές πήγαν στη μέση γόμα η οποία αναμένεται να είναι σίγουρα το ένα πιτ στοπ της Κυριακής (17/9). 

Με αυτά κατά νου, οι χρόνοι και η κατάταξη δεν άλλαξαν, κι έτσι η Scuderia Ferrari πέτυχε πάλι το 1-2 στις ελεύθερες δοκιμές της Σιγκαπούρης. Μοναδική διαφορά ήταν, πως αυτή τη φορά την κορυφή κατέκτησε ο Carlos Sainz με τον Leclerc 2ο και τον Russell. 3ο. 

Αναλυτικά, τα αποτελέσματα του FP2 στη Marina Bay:

GP Σιγκαπούρης - FP2