GP Ολλανδίας: Στην κορυφή του FP2 ο Norris, πολύ κοντά ο Verstappen

×

Γιώργος Ανανίδας

Ταχύτερος όλων ήταν ο Lando Norris στο δεύτερο μέρος των ελεύθερων δοκιμών, στο Ζάντφορτ, σημειώνοντας 1:11.330. Χιλιοστά του δευτερολέπτου στη 2η θέση, βρέθηκε ο τοπικός ήρωας, Max Verstappen. Στην 3η θέση ολοκλήρωσε τη διαδικασία ο εντυπωσιακός Alex Albon, ενώ Daniel Ricciardo και Oscar Piastri είχα έξοδο στις μπαριέρες, στην κεκλιμένη στροφή.

 Lando Norris

Πριν κλείσουν τα πρώτα δέκα λεπτά, οι δύο Red Bull ανέβηκαν στην κορυφή της κατάταξης, με τον Max Verstappen στην πρώτη θέση. Στα ελαστικά, δεν άλλαξε κάτι συγκριτικά με το πρώτο μέρος, με τις ομάδες να επιλέγουν τη σκληρή και τη μέση γόμα για τις πρώτες δοκιμές της διαδικασίας.

Οι ελεύθερες δοκιμές, περίπου δέκα λεπτά μετά το ξεκίνημα, διακόπηκαν απότομα, με τον Oscar Piastri να χάνει πρόσφυση στην κεκλιμένη στροφή και να καταλήγει στον τοίχο. Δευτερόλεπτα μετά, ο Daniel Ricciardo  αιφνιδιάστηκε, βλέποντας την MCL60 ξαφνικά μπροστά του, φρέναρε απότομα, μπλόκαρε τον εμπρός αριστερά τροχό και έφυγε ευθεία στις μπαριέρες.

Στην επανεκκίνηση του FP2, όλα τα μονοθέσια ανεξαιρέτως “φόρεσαν” τη μαλακή γόμα της Pirelli και άρχισαν να βλέπουν την απόδοσή τους σε γρήγορο γύρο. Οι ανακατατάξεις ήταν συνεχείς, αλλά ο Lando Norris έκανε τον κορυφαίο χρόνο και δεν νικήθηκε από κανέναν μέχρι το τέλος των δοκιμών.

Οι οδηγοί βίωσαν αρκετές… τρομακτικές στιγμές, έχασαν πρόσφυση, έκαναν διορθώσεις, κατέληξαν και λίγο στα… χαλίκια (ο Carlos Sainz δύο φορές), αλλά όλοι πλην των Ricciardo και Piastri σημείωσαν χρόνους και έκαναν αρκετούς γύρους, ώστε να πάρουν οι ομάδες τους τα δεδομένα που χρειάζονται, ενόψει του Grand Prix της Κυριακής (27/8).

Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα του FP2, ΕΔΩ.