Πρώτη επίσκεψη στις ΗΠΑ, με εκκίνηση στο Μαϊάμι

×

Της Μαρίας Ανδρεάδη

Η Formula 1 μετακινείται στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής για πρώτη φορά φέτος, με την πρώτη εκκίνηση να πραγματοποιείται στο Μαϊάμι της Φλόριντα. Το Διεθνές Αυτοκινητοδρόμιο του Μαϊάμι θα φιλοξενήσει τον πέμπτο γύρο του φετινού πρωταθλήματος, και το δεύτερο αγωνιστικό τριήμερο στην ιστορία του.

GRAND PRIX ΜΑΪΑΜΙ

Οι οδηγοί θα κληθούν να ολοκληρώσουν 57 γύρους, σε πίστα μήκους 5.412 μέτρων. Ο πρώτος αγώνας στο συγκεκριμένο σιρκουί πραγματοποιήθηκε πέρσι, με νικητή τον Max Verstappen και τη Red Bull Racing, ενώ την pole position είχε κατακτήσει ο Charles Leclerc της Ferrari.

Είναι η πρώτη φορά μετά το 1982 που θα διεξαχθούν τρεις αγώνες στις ΗΠΑ (Μαϊάμι, Ώστιν, Λας Βέγκας), σε μία σεζόν.

GRAND PRIX ΜΑΪΑΜΙ

Σε περίπτωση που ο Sergio Perez βρεθεί στην κορυφαία τριάδα μετά την καρό σημαία, τότε θα έχει επιτύχει το 30ο του βάθρο στη Formula 1. Αντιστοίχως, ο George Russell θα μπορούσε να διεκδικήσει το 10ο του βάθρο. Εάν ο Charles Leclerc κερδίσει την pole position, τότε θα είναι η 20η φορά που θα εκκινήσει από την πρώτη θέση.

Ας μην ξεχνάμε ότι ο Logan Sargeant της Williams είναι ο τοπικός ήρωας του τριημέρου, καθώς έχει μεγαλώσει στην πολιτεία της Φλόριντα. Είναι ο πρώτος Αμερικανός οδηγός που θα οδηγήσει στις ΗΠΑ, μετά τον Alexander Rossi της Marussia, το 2015.

GRAND PRIX ΜΑΪΑΜΙ

Η Formula 1 καταφθάνει στον 5ο αγώνα της χρονιάς με τη Red Bull Racing να έχει επεκτείνει το προβάδισμά της στο πρωτάθλημα κατασκευαστών από τη δεύτερη Aston Martin, κατά 93 βαθμούς. Η μάχη, ωστόσο, φαίνεται να εξελίσσεται ανάμεσα στον Max Verstappen και τον Sergio Perez, καθώς έχουν μόλις 5 βαθμούς διαφορά στο πρωτάθλημα οδηγών, μετά τη νίκη του Μεξικανού στο Αζερμπαϊτζάν. Η Mercedes βρίσκεται στην τρίτη θέση του πρωταθλήματος κατασκευαστών, ενώ η Ferrari δεν είναι πολύ μακριά πίσω της, μόνο κατά 14 βαθμούς.