Fernando Alonso: «Πρέπει να εξελιχθούμε ως ομάδα, εκτός πίστας»

×

Της Μαρίας Ανδρεάδη

Ο Fernando Alonso έχει κάνει, αναμφίβολα, ένα δυναμικό ξεκίνημα με την Aston Martin για τη σεζόν του 2023, καθώς έχει ανέβει τρεις φορές στο βάθρο στους τρεις πραγματοποιημένους αγώνες μέχρι στιγμής. Σε συνδυασμό με την απόδοση του Lance Stroll, η βρετανική ομάδα έχει καταφέρει να συγκεντρώσει 58 βαθμούς και να ανέβει στη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος κατασκευαστών.

Fernando Alonso

Ωστόσο, ο Ισπανός πρωταθλητής συνιστά ταπεινότητα και συνέπεια. «Νομίζω ότι τώρα εισερχόμαστε σε ένα σημείο της σεζόν που θα είναι πολύ ενδιαφέρον –ποια ομάδα θα εξελίξει πιο γρήγορα το μονοθέσιο; Νομίζω ότι, στους τρεις πρώτους αγώνες μακριά από την Ευρώπη, είναι δύσκολο να φέρει κανείς αναβαθμίσεις,» εξήγησε.

«Αλλά από εδώ και στο εξής, θα δούμε μάλλον το επίπεδο των ομάδων να αλλάζει λίγο ανά αγώνα, ανάλογα με το ποιος θα φέρει μία αρκετά καλή αναβάθμιση,» συνέχισε ο Alonso. «Πρέπει να αρπάξουμε κάθε ευκαιρία και να εξελιχθούμε ως ομάδα, ίσως εκτός πίστας, γιατί αγωνιζόμαστε ενάντια στη Red Bull, τη Mercedes, τη Ferrari.»

Πέρα από τις αναβαθμίσεις όμως, οι ομάδες θα κληθούν να διαχειριστούν και πέντε αγώνες σε περίοδο σχεδόν 40 ημερών, ξεκινώντας αυτό το Σαββατοκύριακο από το Μπακού του Αζερμπαϊτζάν.