Formula 2 Σαουδική Αραβία – κύριος αγώνας: Τέσσερις νικητές σε ισάριθμους αγώνες

×

Με τέσσερις νικητές σε ισάριθμους αγώνες, η φετινή σεζόν της Formula 2 δικαιώνει τις προβλέψεις για το πόσο ανταγωνιστική θα είναι! Στον Κυριακάτικο κύριο αγώνα στην Σαουδική Αραβία ήταν η σειρά του Frederik Vesti και της Prema να πανηγυρίσουν. Ο Δανός σκαρφάλωσε μεθοδικά από την 6η θέση του grid σε τρεις φάσεις. Στην εκκίνηση του αγώνα κέρδισε δυο θέσεις όμως η πιο καθοριστική στιγμή ήρθε στα pit stops όπου οι μηχανικοί του έκαναν καλύτερη δουλειά από αυτούς της Virtuosi βγάζοντας τον μπροστά από τον Jack Doohan.

Formula 2 Σαουδική Αραβία

Πιο μπροστά οι δυο τρομεροί rookies του πρωταθλήματος, ο Ollie Bearman και ο Victor Martins είχαν την μάχη τους για την πρωτοπορία με τον Βρετανό να έχει πάρει τη θέση στην εκκίνηση. Όμως μετά τα pit stops ήταν φανερό ότι ο Bearman είχε αρχίσει να ξεμένει από λάστιχα με αποτέλεσμα τόσο ο οδηγός της ART όσο και ο team mate Vesti να τον περάσουν. Για να φτάσουμε στην 3η φάση που χάρισε στον Vesti την νίκη: στον 17ο γύρο με διαφορά λίγων δευτερολέπτων τόσο ο Martins όσο και ο Bearman έκαναν σε διαφορετικά σημεία της πίστας λάθος με τον Γάλλο να εγκαταλείπει επιτόπου και τον Βρετανό να συνεχίζει μεν αλλά μακριά από τις πρώτες θέσεις.

Αυτό απλοποίησε τα πράγματα για τον Vesti που πήγε ψύχραιμα μέχρι την καρό σημαία κρατώντας σε απόσταση ασφαλείας τον Doohan που ήταν σαφώς ευχαριστημένος με τους βαθμούς αφού η προτεραιότητά του σίγουρα είναι το πρωτάθλημα. Το βάθρο συμπλήρωσε ο Jehan Daruvala με τον Ινδό της MP Motorsport να ανεβαίνει στο 3ο σκαλοπάτι για δεύτερη αυτό το διήμερο.

Συνέχεια για το πρωτάθλημα της Formula 2 αλλά και για αυτό της Formula 3 σε δυο εβδομάδες στην Αυστραλία.