Hamilton: «Πρέπει να μην τερματίσουν τρεις ομάδες για να νικήσω»

×

Ο Lewis Hamilton παραδέχθηκε πως η ομάδα του Mercedes είναι τόσο εκτός ρυθμού στην αρχή της σεζόν της Formula 1, που ο επτά φορές πρωταθλητής χρειάζεται τρεις ομάδες για να μην τερματίσουν τον αγώνα για να έχει την ευκαιρία να κερδίσει.

Lewis Hamilton


Η Red Bull κυριάρχησε στην έναρξη της σεζόν στο Μπαχρέιν πριν από δύο εβδομάδες. Ο Fernando Alonso τερμάτισε εκπληκτικά τρίτος για την Aston Martin και ο Carlos Sainz Jr. ήταν τέταρτος για τη Ferrari. Ο Hamilton ήταν περίπου 51 δευτερόλεπτα πίσω από τον Verstappen στην πέμπτη θέση, ενώ ο συμπαίκτης George Russell τερμάτισε 56 δευτερόλεπτα πίσω στην έβδομη θέση. Και οι δύο τερματισμοί θα ήταν ακόμα πιο χαμηλά αν ο κινητήρας του οδηγού της Ferrari Charles Leclerc δεν είχε χαλάσει κοντά στο τέλος του αγώνα.


«Δεν παλεύουμε για τον τίτλο. Χρειαζόμαστε οι Red Bull να μην τελειώσουν τον αγώνα και οι Ferrari να μην τελειώσουν τον αγώνα και ίσως τώρα οι Aston Martin να μην τελειώσουν τον αγώνα, για να πάρουμε νίκη αυτή τη στιγμή», είπε ο Hamilton πριν από το Grand Prix της Σαουδικής Αραβίας.

«Κανείς από εμάς σε αυτή την ομάδα δεν αποφεύγει ποτέ μια πρόκληση. Θα προτιμούσαμε πολύ να είμαστε μπροστά, αλλά δεν είναι έτσι».

Ο Hamilton ισοβαθμεί με τον Michael Schumacher με επτά τίτλους ρεκόρ στην F1 και είναι ο νικητής της F1 με 103 νίκες και 103 pole. Δεν κατάφερε να κερδίσει έναν αγώνα πέρυσι για πρώτη φορά στην καριέρα του στη F1, η οποία ξεκίνησε το 2007.
Αυτό που τον ανησυχεί ακόμα περισσότερο είναι οτι πιστεύει πως η Red Bull δεν ήταν καν στα καλύτερά της στο Μπαχρέιν.

«Νομίζω ότι στον αγώνα δεν πίεζαν και νομίζω οτι ήταν πολύ πιο γρήγοροι από ό,τι φαινόταν", είπε ο Hamilton. "Αλλά έχω 100% εμπιστοσύνη σε όλους. Δεν χάνεις ξαφνικά την ικανότητα να φτιάχνεις υπέροχα αυτοκίνητα, απλά εμείς Δεν είμαστε κοντά εκεί που πρέπει να είμαστε και εκεί που θέλουμε να είμαστε».

Ο επικεφαλής της ομάδας της Mercedes, Toto Wolff, αναγνώρισε στο Μπαχρέιν ότι η Mercedes έκανε λάθος στην εξέλιξη του αυτοκινήτου αφού ο Russell κέρδισε τον μοναδικό της αγώνα πέρυσι. Ο Russell ήταν τέταρτος στη βαθμολογία του 2022, ο Hamilton ήταν έκτος.

Το μονοθέσιο W14 του 2023 έχει πολύ στενό αμάξωμα, γνωστό στη F1 ως φιλοσοφία «zero-sidepod», αλλά η αισιοδοξία δεν κράτησε πολύ και ο Russell είπε μετά το Μπαχρέιν ότι η Red Bull θα κερδίσει όλους τους αγώνες αυτή τη σεζόν.

Ο Hamilton πιστεύει οτι η επιστροφή της Mercedes στα μαύρα αυτοκίνητα επισκίασε τις ελλείψεις που είδε στα αποκαλυπτήρια.

«Ήξερα ότι δεν ήμασταν στο σωστό μέρος. Όταν είδατε το αυτοκίνητο για πρώτη φορά, φαινόταν ακόμα πολύ διαφορετικό από εκείνους που είναι οι ανταγωνιστές μας. Είναι πάντα τρομακτικό εκείνη τη στιγμή", είπε. "Φαινόταν ωραίο, προφανώς το χρώμα φαίνεται ωραίο, αλλά ειλικρινά δεν με νοιάζει τι χρώμα είναι αρκεί να είναι γρήγορο. Ελπίζουμε ότι θα το διαμορφώσουμε σε ένα νικητήριο αυτοκίνητο σε κάποιο στάδιο.»

Ο Hamilton προέτρεψε τη Mercedes - συμπεριλαμβανομένου του ίδιου - να προχωρήσει.

«Όλοι χρειαζόμαστε ένα ξυπνητήρι να χτυπήσει, όλοι πρέπει να συνεχίσουμε. Πρέπει να αρχίσουμε τώρα να παίρνουμε κάποιες τολμηρές αποφάσεις, κάποιες μεγάλες κινήσεις για να κλείσουμε το χάσμα σε αυτά τα παιδιά (Red Bull)», είπε. «Θα το πάρουν εύκολα πιθανότατα φέτος, εκτός αν η Ferrari μπορέσει να τους σταματήσει. Κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια της χρονιάς ελπίζουμε ότι θα μπορέσουμε να μειώσουμε τη διαφορά, αλλά σε εκείνο το σημείο θα είναι μάλλον πολύ αργά όσον αφορά τη μάχη για ένα πρωτάθλημα».

Ο Hamilton είπε ότι είναι ακόμα αποφασισμένος να διαπραγματευτεί ένα νέο συμβόλαιο και παραμένει σταθερός στην πεποίθησή του ότι μπορεί να κερδίσει ξανά.

«Είμαι εδώ πολύ καιρό και δεν σκοπεύω να πάω κάπου αλλού», είπε. «Θα κερδίσω ξανά, (απλώς) θα πάρει λίγο χρόνο».