Κυνηγώντας το όνειρο

×

Του Κώστα Λεώνη

Ποιος δεν έχει κάνει όνειρα σε μικρή ηλικία για το τι θα γίνει όταν μεγαλώσει; Για κάποιους το όνειρο ήταν να γίνουν αστροναύτες, άλλοι έκλειναν τα μάτια και έβλεπαν τον μελλοντικό εαυτό τους σα διάσημο αθλητή, λαμπερή καλλιτέχνιδα, επιστήμονα που έκανε τον κόσμο λίγο καλύτερο. Κάθε άνθρωπος και κάτι άλλο!

Βέβαια, η πραγματικότητα της ζωής είναι ότι ελάχιστοι από εμάς πραγματοποιήσαν αυτό το παιδικό όνειρο. Οι περισσότεροι δεν έφτασαν καν σε σημείο να το διεκδικήσουν. Από αυτή την άποψη φέτος θα ακολουθήσουμε μαζί μέσα από το Αντ1+ την πορεία προς το όνειρο 54 τυχερών ανθρώπων. 30 στο grid της Formula 3, 24 στο grid της Formula 2.

F2

Τι και αν προέρχονται από 33 διαφορετικές χώρες, τι και αν έχουν τη δική τους πορεία ως εδώ; Όλοι ονειρεύονται το ίδιο, μια θέση στη Formula 1! Και όλοι τους έχουν ξοδέψει χρόνια προπόνησης, αμέτρητους αγώνες στο karting και σε τοπικά πρωταθλήματα μονοθεσίων, έχουν βιώσει γλυκές νίκες αλλά και οδυνηρές εγκαταλείψεις, κερδισμένα πρωταθλήματα αλλά και αποτυχίες.

F3

Μερικοί έχουν προβάδισμα στη φήμη όπως στη Formula 2 οι Pourchaire, Doohan, Hauger και Verschoor. Αντίστοιχα στη Formula 3 οι Saucy, Colapinto και O’Sullivan ξεχωρίζουν στη θεωρία. Στο σκηνικό ας προσθέσουμε τους τρομερούς rookies Bearman, Martins στη Formula 2 και Beganovic, Mini, Tsolov στη Formula 3 που θα είναι εκεί, έτοιμοι να εκμεταλλευτούν περιστάσεις που η πίεση θα τσακίσει τους πιο έμπειρους. Μη ξεχνάτε άλλωστε ότι 12 μήνες πριν ο Logan Sargeant ήταν ένας από αυτούς τους rookies χωρίς πολλοί να του δίνουν πιθανότητες για κάτι παραπάνω.

Το όνειρό είναι εκεί για όλους τους, είναι σε απόσταση αναπνοής. Τα μάτια των ανθρώπων της Formula 1 είναι επάνω τους ψάχνοντας το επόμενο μεγάλο αστέρι. Και εμείς θα είμαστε εκεί, μέσα από το Αντ1+, για να ξετυλίξουμε το κουβάρι της φετινής σεζόν των δυο αυτών κορυφαίων πρωταθλημάτων.