Η Mercedes φέρνει αναβαθμίσεις και ελπίζει

×

Γιώργος Ανανίδας

Η Honda είναι θετική στο να συνεχίσει να υποστηρίζει θερμά τον Yuki Tsunoda στην πορεία του στη Formula 1, ακόμα και μετά το 2026.

Yuki Tsunoda

Αυτόματα λοιπόν, είναι πολύ πιθανό αυτό να ανοίγει την πόρτα για τον Ιάπωνα οδηγό στην Aston Martin, η οποία σε δύο χρόνια από τώρα θα έχει αποκλειστικά μονάδες ισχύος Honda. Φυσικά, δεν υπάρχει ακόμα κάτι χειροπιαστό ως προς αυτή τη φήμη.

Ο Tsunoda τρέχει για τη θυγατρική ομάδα της Red Bull Racing από το το 2021 και το ξεκίνημα της καριέρας του στη Formula 1. Ωστόσο, οι δύο ομάδες θα εξοπλίζονται με μονάδες ισχύος Red Bull Powertrains με τον ερχομό των νέων τεχνικών κανονισμών, μιας και η Honda πηγαίνει προς… Σίλβερστον μεριά.

Πάντως, ο CEO της Honda Racing Corporation, Koji Waranabe τονίζει ότι η εταιρεία θέλει να συνεχίσει να στηρίζει τον Tsunoda. Και παρότι δε θα παρέχει πλέον κινητήρες στις δύο ομάδες της Red Bull, ελπίζει ο Tsunoda να προβιβαστεί στη Red Bull Racing και να γίνει ένας κορυφαίος οδηγός.

Αναλυτικά, δήλωσε:

«Πιστεύω ότι είναι μία πολύ όμορφη ιστορία ο Tsunoda να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην RB, πριν προβιβαστεί στη Red Bull.

«Ακόμα και αφού αποχωρήσουμε από εκεί, θα θέλαμε να τον κρατήσουμε κοντά μας, καθώς θα οδηγεί για τις κορυφαίες ομάδες.

«Ο Tsunoda έχει βγει από τη σχολή οδηγών της Honda, συνεπώς από την πλευρά μας ως HRC, είναι το όνειρό μας να βλέπουμε μαθητές μας να γίνονται κορυφαίοι οδηγοί.

«Έτσι, είναι πολύ σημαντικό για εμάς ο Yuki να γίνει ένας κορυφαίος οδηγός της Formula τόνισε ο ισχυρός άνδρας της HRC.