Hamilton: «Θα ήταν προνόμιο να συνεργαστώ με τον Newey»

×

Του Βασίλη Παπαδόπουλου

«Μέλι» στάζει ο Lewis Hamilton για τον Adrian Νewey, λίγες μόλις ώρες, μετά την δημοσιοποίηση της αποχώρησης του τελευταίου, από την Red Bull Racing. Έτσι «πυκνώνουν» τα σενάρια, που θέλουν τις δύο πλευρές, να συνεργάζονται στην Ferrari, από το 2025.

Lewis Hamilton

Όταν ρωτήθηκε ο επτάκις παγκόσμιος, αρχικά χαμογέλασε, λέγοντας ένα «πολύ», στο εάν θα ήθελε o 65χρονος Βρετανός, να τον «ακολουθήσει στο Μαρανέλο και συνέχισε λέγοντας: «Πιστεύω πως θα ήταν μία καταπληκτική προσθήκη, η Ferrari έχει ήδη μία καταπληκτική ομάδα, έχει κάνει τεράστια βήματα προόδου και το μονοθέσιό τους είναι πιο γρήγορο φέτος. Αλλά ναι, θα ήταν προνόμιο να συνεργαστώ μαζί του».

Και επειδή οι απαντήσεις του Hamilton έδιναν την αφορμή για νέα ερωτήματα, «κλήθηκε» να σχολιάσει, το αν ο Newey ήταν στη «λίστα» των επιλογών του για την Scuderia, όταν αποφάσισε το χειμώνα να «μετακομίσει» εκεί. Ο 39χρονος οδηγός απάντησε: «Όλα αυτά είναι πράγματα ιδιωτικής συνομιλίας. Αν ήθελα να δουλέψω με κάποιους ανθρώπους, τότε ναι, ο Newey θα ήταν απολύτως στην κορυφή».

Ο Ηamilton ρωτήθηκε, και για το νέο «τοπίο», που διαμορφώνεται στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού και το κατά πόσο, η Red Bull Racing θα επηρεαστεί από τις εξελίξεις αναφέροντας: «Δεν υπάρχει ένα μόνο πρόσωπο που κάνει τη δουλειά. Είναι μία ολόκληρη ομάδα, που βοηθά για να πάνε όλα καλά. Η Red Bull Racing δεν θα επηρεαστεί. Θα συνεχίζει να κατασκευάζει υπέροχα αυτοκίνητα, προχωρώντας μπροστά. Αλλά οποιαδήποτε ομάδα θα ήταν τυχερή, να έχει την ευκαιρία, να συνεργαστεί με τον Newey».