Η Ferrari στα… μπλε ενόψει Μαϊάμι!

×

Μαρία Ανδρεάδη

Η Ferrari θα είναι… αγνώριστη στο Grand Prix του Μαϊάμι, καθώς η ιταλική ομάδα θα αλλάξει το θρυλικό κόκκινο χρώμα της για να επιλέξει ένα… ιστορικό μπλε.

Στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 70 χρόνια της Ferrari στην αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών, αποκαλύφθηκαν νέες, γαλάζιες στολές για τους Charles Leclerc και Carlos Sainz.

Φήμες κυκλοφορούν ότι και η SF-24 θα περιλαμβάνει μπλε στοιχεία, χωρίς να έχει αποσαφηνιστεί ακόμη εάν μιλάμε για ένα πλήρως ανανεωμένο μονοθέσιο ή απλώς έναν συνδυασμό του παλιού με το σύγχρονο.

Η πρώτη εμφάνιση μίας γαλάζιας Ferrari έγινε το 1950 στο Μονακό, όταν ο Raymond Sommer «έβαψε» το –δανεικό– μονοθέσιό του γαλάζιο ως φόρο τιμής στη γενέτειρά του, τη Γαλλία. Επί αμερικανικού εδάφους, ωστόσο, αντίστοιχη κίνηση έγινε το 1959, για χάρη του Αμερικανού Phil Hill.

Στα γκαράζ της ιταλικής ομάδας, όμως, το μπλε ήταν πιο συνηθισμένο. Οδηγοί και μηχανικοί επέλεγαν ανά τακτά διαστήματα κατά τις δεκαετίες του 1950, του 1960 και του 1970 γαλάζιες στολές, με τους Niki Lauda και Clay Regazzoni να είναι ίσως οι τελευταίοι που φόρεσαν μπλε στολή στη Ferrari, το 1974.

FERRARI

Ο ειδικός αυτός χρωματισμός μένει να δούμε εάν θα αποκαλυφθεί στη Φλόριντα, σε μία παρέλαση ιστορικών αυτοκινήτων που διοργανώνει η Ferrari, λίγες μόλις μέρες πριν το αγωνιστικό τριήμερο στην πίστα του Hard Rock Stadium.